Bačena bomba na stan načelnika policije u Baru

Eksplozivna naprava, kako je saopšteno iz policije, bačena je jutros u tri sata i 30 minuta na stan Radulovića u podgoričkom naselju Blok 9.

U trenutku napada, u stanu se nalazila porodica Radulovića, između ostalih i devojčice od sedam i tri godine, ali srećom nije bilo povređenih.

"Od dejstva eksplozije, izazvane najverovatnije aktiviranjem ručne bombe M75, nastala su oštećenja na ulaznim vratima i u hodniku stana Radulovića, kao i oštećenja na ulaznim vratima dva stana koji se nalaze na istom spratu", saopštila je crnogorska policija.

Policija je izvršila uviđaj i u toku je istraga o ovom napadu. Direktor Uprava policije Slavko Stojanović najoštirije je osudio, kako je naveo, kriminalni čin napada na načelnika Centra bezbednosti Bar i njegovu porodicu.

"Svaki napad na policijskog službenika ujedno je i napad na Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao dela bezbednosnog sistem“"
, kazao je Stojanović.

On je, u izjavi za medije, istakao da će policija, u intenzivnoj saradnji sa Tužilaštvom, preduzeti sve potrebne zakonom propisane mere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja ovog napada.

U pitanju je drugi napad na Radulovića u pošlednih pola godine, pošto su za sada još uvek nepoznate osobe 2. juna bacile dinamit na njegov automobil ispred zgrade u kojoj živi u Podgorici.

Policija je tada saopštila da sumnja da je za napad odgovorna jedna od kriminalnih grupa iz Bara, ali pocinioci tog napada jos uvek nisu otkriveni.

U Podgorici se rano jutros desio još jedan bombaški napad, a u tom prilikom oštećena su četiri automobila na parkingu u blizini Tuške pijace u glavnom gradu Crne Gore.


Blic

Pogledajte još