Grubješić: Nismo ni razgovarali o kandidatu za gradonačenika

Grubješić je u izjavi Tanjugu najavila da će stranački organi uskoro odlučiti ko će biti kandidat za gradonačelnika, ali da se to još nije dogodilo.

"Odredićemo kandidata u najskorije vreme. Izbori još nisu raspisani, ali sa žaljenjem moram da konstatujem da ni ovaj put gradjani Beograda neće birati gradonačelnika po imenu i prezimenu, već kandidata koga stranke odrede sa stranačkih lista, tako da će ponovo glasati za liste",
rekla je Grubješić.

Grubješić je dodala i da se i dalje špekuliše o datumu izbora u Beogradu, te da je još nepoznanica da li će oni biti 9. ili 16. marta.

"Kog marta će biti - mi o tome ne odlučujemo. Krajnji rok je da to bude 16. mart, i za taj period se pripremamo - mora da se napravi lista, a kandidat će biti samo jedan od ljudi sa liste", rekla je Grubješić.

Na pitanje da li će kandidat URS-a biti stranačka ili nestranačka ličnost, ona je ocenila da je uvek bolje da, ako stranka ima stranačku listu, takva osoba bude nosilac liste i da otvoreno i iskreno ponudi svoj program i ideje.

Grubješić je rekla i da u URS-u nije bilo ni razgovora o tome da li će na izborima u Beogradu nastupati samostalno ili možda u koaliciji sa Beogradskom inicijativom, kao što je bio slučaj na lokalnim izborima na Voždovcu.

"Nastaviće se saradnja svakako, a o odluci da li ćemo ići samostalno ili u koaliciji na vreme ćemo obavestiti javnost", rekla je Grubješić.

Za predsednicu Beogradskog odbora URS Grubješić je izabrana na sednici Predsedništva stranke u petak, 20. decembra, kada je za zamenika predsednika GO imenovan je Željko Ivanji, dok je Miroslav Čučković sada pomoćnik predsednika.


Blic

Pogledajte još