Policija u Sremskoj Mitrovici: Veće mere bezbednosti na autoputu gde je bio lančani sudar

Pojačane mere obuhvataju pomoć graničnoj policiji u regulisanju saobraćaja u slučaju kada se poveća broj vozila na graničnim prelazima i postavljanje signalnih prikolica za upozorenje vozačima na smanjenu vidljivost.

Saobraćajna policija će skretati pažnju vozačima na opasnosti na kolovozu i po potrebi, na deonicama autoputa gde je smanjena vidljivost, usmeravati vozila.

Kako je najavljeno iz Policijske uprave Sremska Mitrovica, iz saobraćaja će se isključivati sva vozila koja ne ispunjavaju propisane uslove, posebno kamioni i autobusi.

Potrebno je i da javno preduzeće Putevi Srbije u zonama naplatnih stanica Šimanovci i Šid, poveća broj treptača

Kako je navedeno, potrebno je da javno preduzeće Putevi Srbije u zonama naplatnih stanica Šimanovci i Šid, poveća broj treptača i postavi portale duž autoputa opremljene svetlosno-promenljivom saobraćajnom signalizacijom.

Takođe je potrebno da se zona graničnog prelaza Batrovci prema Hrvatskoj dodatno osvetli, kako bi, u slučaju smanjene vidljivosti, saobraćajnih nesreća i drugih problema vozači bili blagovremeno obavešteni o opasnosti na putu.

Saobraćajna policija će, kako je navedeno, posebno biti angažovana za vreme predstojećih praznika.

Pročitajte još:

Dva lančana sudara kod Šimanovaca, 38 vozila, dvoje mrtvih, 25 povređenih (FOTO)(VIDEO) - See more at: /pocetna/info/hronika/Dva-lancana-sudara-kod-Simanovaca-38-vozila-dvoje-mrtvih-25-povredjenih-FOTOVIDEO.a-215565.866.html#sthash.tITTHFXQ.dpuf

Dva lančana sudara kod Šimanovaca, 38 vozila, dvoje mrtvih, 25 povređenih (FOTO)(VIDEO)
Nesreća u Šimanovcima: Povređeni bauljali tražeći pomoć, razbacana obuća i krv na asfaltu (FOTO)
Svedoci sudara u Šimanovcima: Sve se desilo u 30 sekundi!

Izvor: Beta

Pogledajte još