Fudbaleri Mančester junajteda oduševljeni dočekom u Seulu

SEUL, 23. jula 2009. (Beta-AP) - Fudbaleri Mančester junajteda pohvalili su svoje navijače u Južnoj Koreji pošto su im priredili izuzetan doček po dolasku u tu azijsku zemlju.

Fudbaleri Mančestera nalaze se na pripremnoj turneji u Aziji tokom koje će odigrati tri prijateljske utakmice sa lokalnim timovima, a prvu u subotu protiv ekipe iz Južne Koreje. Engleski šampion je drugi put za tri godine u Južnoj Koreji i peti put u poslednjih 10 godina.

Engleski šampion je drugi put za tri godine u Južnoj Koreji i peti put u poslednjih 10 godina.

Mančester junajted je najpopularniji evropski klub u Južnoj Koreji.

Oko sedam hiljada navijača prisustvovalo je današnjem treningu Junajteda u Seulu, a organizatori utakmice saopštili su da je od 64.000 ulaznica ostalo oko 10.000, koje će u petak biti puštene u prodaju.

Mančester je zbog terorističkih napada na hotele u Džakarti otkazao utakmicu u Indoneziji, ali je prvak Premijer lige odigrao dva meča u Maleziji.

U engleskoj ekipi igra reprezentativac Južne Koreje Park Ji-sung, zbog čega je popularnost Junajteda u toj zemlji još veća.

"Oduševljeni smo brojem navijača u Koreji i njihov doček je stvarno izuzetan. Odigrali smo dve utakmice u Maleziji i mislim da ekipa napreduje. Utakmica u Seulu će biti dobra prilika da se uigramo", rekao je trener Junajteda Aleks Ferguson.

Ferguson je istakao da je Park popularan zbog dobrih igara u evropskim takmičenjima ali i nacionalnom timu.

"Kada igrač kao što je Ji-sung napusti svoju zemlju kako bi igrao za Junajted, pritom odigra utakmice na visokom nivou, normalno je da u Koreji bude toliko popularan - on je zvezda reprezentacije. Ovo je fudbalska zemlja koja poštuje dobre igrače", dodao je on.

Pogledajte još