Lazarevac: Diler preti snajperom udruženju "Sveti Sava"

Ovo je poslednja u nizu pretnji sa kojima se gotovo svakodnevno susreću članovi lazarevačkog udruženja za borbu protiv narko-dilera i njihove porodice. Ovaj slučaj, kao i veliki broj prethodnih prijavljeni su policiji.

"Dostavili smo snimak sigurnosne kamere na kojoj se vidi kako momak sa kapuljačom na glavi, nakon pretnje odlazi, a žena ostaje u šoku. To nije usamljen primer. Pre neki dan su pozvali suprugu drugog člana na fiksni telefon na poslu i rekli: “Nećemo vam zaboraviti ovo što nam radite. Vratiće vam se kad-tad”. Spustio je slušalicu, a onda zvao i na ostale telefone u firmi, na njen mobilni. Žao nam je što ispaštaju nedužni, ali mi u borbi protiv dilera nećemo posustati",
kaže član Udruženja “Sveti Sava”.

Jedan od dilera je pre nekoliko dana kolima nasrnuo na jednog od članova udruženja. Oni koje udruženje označi na spisku, često misle da će zaplašivanjem uticati na to da se njihovo ime obriše iz crne knjige.

"Prate nas automobilima, stanu ispred naših kuća i tu kao nešto čekaju. To su očigledni pritisci, ali ih policija legitimiše i ništa više ne može da uradi. Desilo se i da jedan sa liste otvori gepek automobila i mladićima u naselju gde živimo pokazuje snajpersku pušku i pištolj. Namerno pokazuju ljudima koji nas poznaju uz reči “evo vidite čime mi raspolažemo”. Misle da će oni preneti nama i da ćemo se uplašiti. Govore da će nas sve pobiti, da nećemo još dugo biti živi"
, nabrajaju u udruženju.

Jedna od najmorbidnijih pretnji dilera bio je telefonski poziv na italijanskom.

"Zovu sa nekih telefonskih brojeva koje kupe na trafici i bace posle razgovora. Taj poziv je lociran u Lazarevcu, ali je specifično da je čovek pričao polako, mirnim tonom, ali svaku reč na italijanskom. Snimili smo i preveli, to su bile izuzetno direktne i opasne pretnje. Sve je to prijavljeno policiji", otkrivaju lazarevački borci protiv narkomanije.

Izvor: Blic

Pogledajte još