Antić se ne protivi poskupljenju putarine

Foto: Nenad Petrović / Beta

"Nemam negativan stav o tome da se koriguje cena - ne radikalno, ali makar da se malim koracima putarina približi cenama u okruženju"
, rekao je Antić za današnje izdanje "Večernjih novosti".

On je naveo da Srbija ima "dramatičan problem" u održavanju puteva, dok je budzet "Puteva Srbije" oko 200 miliona evra, od čega sto miliona ide na održavanje puteva, dok je do pre nekoliko godina budžet tog preduzeća bio dvostruko veći, oko 400 miliona evra.

"Država mora da vrati sistem kojim bi se iz akciza na gorivo izdvajao novac za održavanje saobraćajnica"
, rekao je ministar. Antić je kazao da će tek polovinom iduće godine početi obnova pruge Beograd-Bar i pruge od Stare pazove do Novog Sada, ali će uskoro početi rekonstrukcija pruge Beograd-Pančevo.

Ministar je rekao da još nema odluke o njegovoj kandidaturi za gradonačelnika Beograda, ali je potvrdio da postoji incijativa beogradskog odobra SPS da on bude nosilac liste i da je spreman da vodi grad.

Govoreći o mogućim poslaničkim izborima u Srbiji, Antić je istakao da se o tome pitaju predsednik i potpredsednik Vlade, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, dok "priče o novoj rekonstrukciji i promeni premijera dolaze iz novinarskih krugova".


Beta

Pogledajte još