Prepoznajete li ih? 10 tipova Novogodišnjih parti manijaka

1. Preuranjeni pijanci
Nije još ni 10 uveče, a oni vam već dele neartikulisane komplimente, emotivne zagrljaje i "ukrštene" romantične poglede.

2. Devojka sa šljokicama

Nova godina je postala pravi izgovor za sve one sklone svetlucavom izgledu. Nemamo nikakav problem sa šljokicama: jedino nam smeta to što smo nakon kontakta sa Svetlucavim Slavljenicima i sami prekriveni ovom materijom. Nekima to baš i ne prija...

3. Oni-koji-ne-izdrže-do-ponoći
Imali su najbolje namere, želeli su svim srcem da isprate staru i dočekaju novu godinu, ali su zaspali na kauču. Za razliku od preuranjenih pijanaca, oni se nisu obeznanili od alkohola: metabolizam im je, prosto, nenaviknut na noćne izlaske.

Majkl Kejn odborjava poslednjih pet sekundi stare godine, Morgan Frimen zaspao...| Foto: Jutjub

4. SMS manijak

Kakva je to žurka ako ljudi koji su na njoj nisu "prikovani" za svoje mobilne telefone? Trend totalne komunikacije dodatno se širi neposredno pre i neposredno posle ponoći, a perjanice tog trenda su SMS manijaci, koji smišljaju onu savršenu Novogodišnju čestitku, za koju oni smatraju da će vas dovesti do izliva emocija (a ustvari dovodi samo do izliva želuca).

5. Paničar
Ovo je ona vrsta osobe koja ima permanentan strah od toga da će propustiti odbrojavanje do pomoći. Zato, ona stalno postavlja iritantna pitanja i triput proverava vreme na satovima, mobilnim telefonima, štopericama...

6. Veliki majstor poslednjeg odbrojavanja
Ova osoba čeka strpljivo čitave noći, ne, čitavog života, kako bi otpočela i predvodila poslednje prednovogodišnje odbrojavanje. Lako ćete je uočiti: sa sjajem u očima baca poslednji pogled na sat i sa urlikom kreće: "10..9...8.."

7. Gospodar (tačnog) vremena (a nije Kale)
Pitate se koliko je do ponoći? On zna. On će vam reći, ako ga lepo zamolite. Ako je ekstra fin, davaće periodične objave, kao: "Još 15 minuta... još 10 minuta... još tri minuta...", itd.

8. "Urlač" bez razloga
Nova godina je jedan od onih dana kada je dozvoljeno urlati bez nekog naročitog povoda. Uvek postoji jedan takav urlač...

9. Otvarač novogodišnjeg šampanjca
Nepisano je pravilo da titulu Otvarača Novogodišnjeg Šampanjca (ONŠ) uvek uzima osoba koja je potpuno nesposobna da povereni zadatak ispuni. Kada konačno uspe da otvori flašu, obavezno zaštitite oči, jer će čep odleteti velikom brzinom u nameri da povredi slavljenike.

10. Čovek-poljubac
Nema ničeg romantičnijeg od poljupca u ponoć. Međutim, ima osoba koje preteruju u tome, pa poljupce dele svima odreda. Tada to prestaje da bude romantično a počinje da bude indikativno u otkrivanju određenih frustracija. Da, tih frustracija.

Izvor: 24sata

Pogledajte još