Seksualne navike koje ne treba da zapostavljate

Evo što bi svaki par trebalo redovno da praktikuje kad je u pitanju seksualni život:

Tražiti od partnera ono što želite

Mnogi parovi imaju problema s tim da jedno drugome daju smernice, odnosno da traže ono što žele u krevetu. To smatraju krajnje neromantičnim. Stručnjaci stoga savetuju da je o seksu bolje pričati izvan spavaće sobe, na taj način se izbegne pritisak koji se može osetiti tokom seksa. Nadalje, bolje je reći, na primer: 'Sviđa mi se kad...', nego: 'Ne sviđa mi se kad...' Kad vam postane prijatnije da pričate o seksu možete nešto da zatražite i tokom seksa na način da to uobličite u varijantu 'prljavog razgovora'.

Redovno samozadovoljavanje

Muškarcima verojatno ne treba ovo savetovati, problem je s ženama. Istraživanja su pokazala da neke žene još uvek ne znaju kako same sebi da ugode i veštine samozadovoljavanja su im nepoznate. Samozadovoljavanje ne treba forsirati, to bi trebalo da bude užitak koji se redovno praktikuje. Svaka bi žena na taj način trebalo bolje da upozna svoje telo i da nauči šta joj odgovara i šta joj se sviđa. Za početak ne treba razmišljati o orgazmu, dovoljno je samo da se opustite i istražujete. Masturbacija je oblik seksualnog eksperimentisanja i nema ničeg lošeg u tome.

Koristite lubrikant i kad mislite da vam ne treba

Prirodna ženska lubrikacija ponekad nije dovoljna i nije pokazatelj toga koliko je žena uzbuđena. Na to utiču razni faktori; faza menstrualnog ciklusa, godine, ishrana... Kako suvoća vagine ne bi predstavljala problem, najbolje je da pri ruci uvek imate lubrikant.

Nemojte preispitivati ženski orgazam

Mnoge žene imaju problema s postizanjem orgazma, a opterećavanje time neće pomoći. Čim žena brine o tome da li će ili neće doživeti vrhunac može da zaboravi na to da će biti orgazma. Umesto da se fokusirate na orgazam, fokusirajte se na užitak i telo.

Samo to učinite

Zbog vašeg zdravlja, ponekad bi trebalo da vodite ljubav, iako vam se baš to i ne radi. Ovo važi i za muškarce i žene. Nije poželjno čekati i čekati da se sve poklopi. Ponekad nećete imati vremena, ponekad ćete biti umorni... Ako vam se prečesto događa da tražite opravdanja kako ne bi vodili ljubav, vaš seksualni život će patiti. Nemojte previše da razmišljate, samo to učinite, nećete zažaliti.

Izvor: b92

Pogledajte još