Ivica Dačić: Ova vlada je postavila standard za sve buduće vlade

On je na otvorenoj sednici Vlade Srbije posvećenoj početku pregovora za članstvo u Evropskoj uniji izjavio da je taj uspeh ostvaren zahvajujući svima u vladi, ali i svim građanima.

- Mi smo svoju prvu i tako značajnu bitku dobili, učinili smo sve da je dobijemo, jer ova vlada je formirana da to postigne i svaki član vlade i svaki građanin može biti ponosan na to - rekao je premijer.

A građani koji su birali da bi otvorili vrata Evrope upravo su to i dobili, dodao je Dačić i istakao da glasovi koje su građani dali prvi put nisu bačeni.
Nije bilo lako na tom putu, naveo je premijer, "jer Srbija u trenutku preuzimanja vlasti pre godinu dana nije imala prijatelje, bila je sama, ponižena i osramoćena".

- Prvi zadatak vlade je zato bio da učini sve na popravljanju spoljnopolitičke pozicije zemlje, da ukinemo laž prilikom kominiciranja, da kažemo istinu otvoreno i Srbiji i svetu bez obzira na poslednice - naveo je Dačić, istakavši da je ova vlada želela da zaštiti nacionalne interese, a da u Srbiji stvori uslove da se normalno živi, a da su jedini način za to bili razgovori s onima s kojima "smo do juče ratovali".

- I to smo učinili, za Srbiju, za našu decu, nijedna žrtva ne sme da bude velika i mi smo to učinili - rekao je premijer.

Izvor: 24sata

Pogledajte još