Tepić: Mogu da pomognem Partizanu!

"Top 16 će biti veliki izazov i motivacija, ali i obaveza da damo svoj maksimum u svakoj utakmici, da igramo sve bolje i da pokušamo da napredujemo i stičemo iskustvo, a i ako nam se ukaže prilika i da se borimo za što bolji rezultat", kazao je Tepić novinarima posle predstavljanja kalendara za 2014.

Partizan je plasmanom u Top 16 fazu Evrolige obezbedio još 14 utakmica, a domaćin će biti u Beogradskoj areni. U prvom kolu Partizan već 2. januara dočekuje Real Madrid.

Na pitanje šta se promenilo u Partizanu od kako je on napustio klub, Tepić je kazao da nema osećaj da je došao u novi klub.

"Ovo je bila peta godina da nisam tu. Za to vreme se, s jedne strane dosta toga promenilo, a s druge, dosta toga je ostalo isto. Nijedan igrač s kojim sam ja igrao više nije tu, ali se opet ne osećam kao da sam došao u totalno novi tim. Imam veliki motiv i obavezu da pomognem ekipi koliko god je to moguće. Nadam se da ću vremenom biti sve bolji i bolji", rekao je Tepić.

Na šaljivo pitanje novinara da li ima popusta kod trenera Duška Vujoševića na treniznima jer je već starosedelac, on je kazao da nema razlike između njega i ostalih igrača.

"Sad sam malo stariji i iskusniji. Tek sam došao i tek tražim svoju ulogu, ali uloga svih nas je da budemo u funkciji tima i da na taj način, kao ekipa, pokušamo da pravimo rezultate. Mislim da mogu da pomognem... Svi smo tu zarad istog cilja i to je jedini način da postignemo rezultate koji se u Partizanu uvek očekuju", kazao je on.

Tepić je dodao da i pored toga što se od njega puno očekuje ne oseća pritisak.

Partizan je u nedelju izgubio od Cedevite u 13. kolu Jadranske lige.

"Imali smo šansu koju nismo iskoristili, imali smo par ishitrenih odluka i u odbrani i u napadu kad se utakmica lomila... Igrali smo jako loše na početku prve i treće četvrtine, uspeli smo da se vratimo i da povedemo minut i po pre kraja, ali u tom periodu smo imali nekoliko izgubljenih lopti", naveo je Tepić.

On je dodao da crno-bele tek očekuju teške utakmice u regionalnom takmičenju.

"Pred nama je težak raspored u Jadranskoj ligi, a to nam je osnovno takmičenje pošto vodi u Evroligu. Čeka nas i nekoliko teških gostovanja, prvo naredno je u Laktašima", kazao je Tepić.

Beta

Pogledajte još