Đilas: Umesto investicija, Privremeno veće priča bajke o Beogradu na vodi

Đilas, koji je bivši gradonačelnik, u stranačkom saopštenju ukazao je na to da je Privremeno veće "za samo mesec dana zaustavilo skoro sve investicione projekte" i da umesto toga "priča bajke o Beogradu na vodi".

On je istakao i da je "Uprava za javni dug Ministarstva finansija jedina u ovoj zemlji nadležna za praćenje i evidenciju duga lokalnih samouprava" i da "to nisu ni Siniša Mali, ni Srpska napredna stranka".

Đilas je naveo i da je Ministarstvo finansija 23. septembra, na zahtev DS ''dostavilo dopis sa stanjem duga Grada Beograda i ocenom nivoa zaduženosti".

On je dodao da u tom dopisu piše da je "zaduženje Beograda 398 miliona evra i da Grad u skladu sa odredbama Zakona o javnom dugu nije prezadužen".

Đilas je istakao i da "sa ovim stvarima nema političke igre" i da "nema diskusije i nema proizvoljnih ocena", navodi se u saopštenju.

- Za samo mesec dana zaustavili ste skoro sve investicione projekte, najavljujete smanjenje subvencija i socijalnih davanja i pričate bajke o Beogradu na vodi - istakao je on dodavši da "konstantno iznošenje laži neće prikriti nesposobnost" Privremenog veća.

Mali je izjavio prethodno danas da je finansijska situacija u gradu veoma teška i kompleksna i da skoro svake nedelje imaju blokadu računa, jer priliv novca nije dovoljan da pokrije troškove.

On je gostujući na RTS-u rekao da nema dileme i da zaduženje grada nije 400 miliona evra, kako tvrdi bivši gradonačelnik, već 960 miliona evra.

Izvor: 24sata

Pogledajte još