Istorijski uspeh Sevojna

BEOGRAD, 23. jula 2009. (Beta) - Fudbaleri Sevojna plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su večeras u gostima odigrali 1:1 sa Kaunasom i tako prošli zahvaljujući golu u gostima.

U prvom meču bilo je 0:0. Sevojno će u trećem kolu igrati sa francuskim prvoligašem Lilom.

Tim iz Užica imao je inicijativu u prvom poluvremenu, koju je nastavio i u drugom. Konačno, u 48. minutu Vladimir Vujović je postigao gol, koji je Sevojnu doneo priliku da ostvari istoriju.

Kaunas je tada počeo da igra ofanzivnije i na terenu se razvila borba, da bi u u 76. minutu Mantas Fridrikas iz slobodnog udarca postigao "evro-gol" za izjednačenje.

Do kraja meča, oba tima su imala još po jednu šansu, ali je na kraju Sevojno izborilo istorijski uspeh. Srpski prvoligaš dočekuje Lil 30. jula, a revanš se igra 6. avgusta.

Trener fudbalera Sevojna Ljubiša Stamenković rekao je da je njegov tim večeras napravio "veliku stvar" plasiravši se u treće kolo kvalifkacija za Ligu Evropa i obećao je "spektakl" u prvom meču sa Lilom.

"Ovo je svakako velika stvar, Sevojno već dve utakmice nije izgubilo u Evropi. Uživeli smo se sada, želeli smo da dođemo do Francuske, uspeli smo u tome i sada nam ostaje da sledeće nedelje napravimo spektakl", rekao je Stamenković u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Sevojno je odigralo 1:1 u Kaunasu sa istoimenim timom i prošlo je u treće kolo zahvaljujući golu postignutom u gostima, pošto je prva utakmica završena 0:0.

"Bila je dobra utakmica. Imali smo jednu-dve šanse u prvom poluvremenu. Za drugo smo se dogovorili da postignemo gol u prvih pet minuta i uspeli smo u tome. Posle smo psihološki pali, pa je bila prava borba. Njihov gol iz prekida bio je pravi 'evro-gol', pravo u rašlje", rekao je Stamenković.

Protivnik finaliste kupa Srbije u trećem kolu biće Lil, tim iz gornjeg dela tabele prvenstva Francuske. 

"Lil je veliki favorit, naravno. Borićemo se, daćemo sve od sebe, želimo da igramo i da se takmičimo. Sevojno je pokazalo da se ne plaši favorita i mogu da kažem da ćemo učiniti sve da prođemo u treće kolo. Znam da nije lako, u stvari gotovo nemoguće, ali mi smo mnogo napredovali i želimo da igramo", rekao je trener kome je nadimak Piskavac.

Mečevi sa Lilom na programu su 30. jula u Beogradu, na stadionu Partizana, i 6. avgusta u Francuskoj.

Pogledajte još