Čović: Tražimo investitora za Beograd na vodi

"Ne morate takve investicije da gradite samo kreditima već može da se obezbedi investitor koji ima interes da uđe u tako veliki projekat kao što je Beograd na vodi. Nemamo nameru da ga gradimo iz kredita već partnerski, u određenom investicionom ciklusu. To je red veličina, dva miliona metara kvadratnih sa kompletnom pratećeom infrastrukturom. Bilo bi iluzorno i naivno očekivati da zakačite dva miliona novih kvadrata a da nemate infrastrukturu", rekao je Nebojša Čović.

On je najavio i da će se detalji vezani za ovaj projekat znati već oko Nove godine.

"Napad na Beograd na vodi je ružan i politikanski. Bilo bi bolje da se odgovori zašto u bivšim mandatima nisu završene neke pretpostavke kao investicioni projekti, koji obezbeđuju silazak Beograda na vodu. To je završetak Prokopa i završetak obilaznice oko Beograda. To su neophodni investicioni projekti da se dalje uđe u jedan važan projekat Beograd na vodi", kazao je Čović.

On ističe da postoji realna osnova da projekat zaživi i ističe da je on od nacionalnog značaja.

"Zašto nervoza? Ako to neko nije uspeo u svom mandatu, zašto bi bio sujetan i napadao nekoga ko to može da uradi", pita se Čović.

Prema njegovim rečima, "Beograd na vodi" je projekat od strateškog značaja za glavni grad kao i metro bez čije izgradnje Beograd ne može da bude ozbiljan grad sa ovolikim brojem stanovnika.

"Kao projekat od nacionalnog značaja, Beograd na vodi će dobiti prioritete i mogućnosti da se skrate ogromne procedure sa kojima se susrećemo u Beogradu", zaključio je Čović.

Izvor: Blic
Foto: Beta - Miloš Miškov

Pogledajte još