Deca radnika Ministarstva privrede neće dobiti paketiće zbog štednje

U odgovoru Ministarstva privrede Srbije zaposlenom državnom
službeniku, a koji je dostavljen medijima, navodi se da svaki ministar i državni službenik ima obavezu domaćinskog upravljanja sredstvima poreskih obveznika i građana Srbije, na budžetskim razdelima kojim upravlja.

Naglašava se i da su novogodišnji pokloni za decu zaposlenih mogućnost, a ne obaveza poslodavca.

- Kada se od zaposlenih u privredi Srbije, a posebno od javnih preduzeća i svih u javnom sektoru, očekuju i preporučuju mere štednje, ministar Saša Radulović smatra neprimerenim isplatu naknada u novcu za novogodišnje poklone zaposlenima u tom ministarstvu, za koje nema potvrde da su namenski utrošene - piše u pismu.

Dodaje se da se od svih zaposlenih u javnoj upravi, posebno zaposlenih u Ministarstvu privrede, očekuje da šire svest o neophodnoj štednji i racionalnoj upotrebi sredstava poreskih obveznika u cilju sveukupne reforme.

- Svi bi reforme, samo da ne utiču na njih. Ali ne može. Spremnost na
reforme moramo pokazivati na sopstvenom primeru. Ne samo deklarativno,
već na delu - naglašava se u pismu.

Jedna službenik u Ministarstvu privrede zatražio je ranije od Radulovića da mu odgovori zašto zaposleni u tom ministarstvu neće dobiti novogodišnje poklone za decu i na koji način su preraspođena sredstava za dodelu tih poklona, jer sva ministarstva planiraju budžet i dobijaju sredstva za te namene.

- Ako se radi o merama štednje na nivou države, zar nisu za sve iste?Po kom su osnovu degradirani zaposleni u Ministarstvu privrede i njihovoj deci uskraćeni pokloni, dok su kolege iz drugih ministarstava ostvarili to pravo? Po kojim kriterijumima su jedna deca vrednovana da dobiju od 8.000 do 13.000 dinara, a drugi da ostanu bez ičega - navedeno je u dopisu zaposlenog u Ministarstvu privrede.

Izvor: 24sata

Pogledajte još