Džerard oslobođen optužbi

LIVERPUL, 24. jula 2009. (Beta-AP) - Engleski fudbaler Stiven Džerard oslobođen je optužbi da je u baru namerno fizički napao čoveka posle svađe oko muzike.

Porota u sudu u Liverpulu oslobodila je reprezentativca Engleske i kapitena Liverpula optužbe za tuču, prihvativši njegovo objašnjenje da je reagovao u samoodbrani kada je udario Markusa Mekgija 29. decembra prošle godine.

"Mogu samo da kažem da sam jako zadovoljan zbog današnje presude. Drago mi je da sam ovaj slučaj ostavio iza sebe i zaista se radujem predstojećoj sezoni i tome što ću moći da se koncentrišem samo na fudbal", rekao je 29-godišnji Džerard po izlasku iz suda.

Vezni fudbaler samo je jedan od sedmorice optuženih koji su oslobođeni optužbe za učešće u incidentu koji je sudija opisao kao "eksploziju nasilja".

Džerard nije pokazivao osećanja kada je predsedavujući porote izrekao oslobađajuću presudu, posle 70 minuta zasedanja.

"Presuda je verodostojna i zasnovana je na činjenicama ovog slučaja. Izlazite iz ovog suda sa netaknutom reputacijom", rekao je sudija Henri Gloub.

Incident se desio u jednom baru u mestu Sautpor blizu Liverpula. Džerard je sa društvom slavio pobedu od 5:1 nad Njukaslom, kada je postigao dva gola.

Video snimci prikazuju njegovo društvo kako pije pivo i žestoka pića, pleše i peva navijačke pesme. Neprilika je izbila oko dva sata ujutru, kada je Džerard hteo da promeni muziku na CD plejeru.

Mekgi je rekao da je igrač hteo da mu otme karticu za kontrolu uređaja kada nije hteo dobrovoljno da mu je da. Džerard je priznao da je tri puta zamahnuo, ali da je samo jednom udario 34-godišnjeg biznismena i to zato što je mislio da je napadnut.

Pogledajte još