Aerodrom "Šarl de Gol": Otkazani letovi "Lufthanse" zbog štrajka

- Ovde nema nikoga sada, svi radnici su javili da su bolesni - rekao je portparol "Pariskih aerodroma" koji upravljaju sa više aerodroma, uključujući "Šarl de Gol" u severoistočnom predgrađu Roasiju.

Francuska novinska agencija navodi da su otkazana sva poletanja i sletanja, a da će to pogoditi približno 1.300 putnika.

- Svi letovi za danas - uključujući 11 poletanja sa Roasija i 11 sletanja - otkazani su - rekao je taj predstavnik "Pariskih aerodroma".

Nekoliko sindikata navelo je u zajedničkom saopštenju da je "Lufthansine" radnike na glavnom francuskom aerodromu pogodila "opšta slabost".

Prema rečima predstavnika sindikata "Unsa" Franka Bonoa, oda kako je "Lufthansa" proglasila mere štednje, radnici su "umorni i depresivni", a nekoliko njih je uzelo bolovanje, čime je za više od 20 odsto smanjena brojnost osoblja.

"Lufthansa" je, podseća AFP, pod velikim pritiskom "lou kost" (low-cost) konkurenata, i upustila se u projekat štednje kako bi povećala profitabilnost i otpuštanje 3.500 svojih službenika širom sveta, uključujući 199 radnika u Francuskoj.

Nemačka kompanija nije bila odmah dostupna za komentar, navodi francuska novinska agencija.

Foto: beta/AP Photo/Matthias Schrader, File
izvor: 24sata

Pogledajte još