Dinkić: Vlada Srbije nema odgovor na krizu

- Nije važno koje stranke će biti u vladi, ali je bitno da su hrabre da sprovedu promene - rekao je Dinkić novinarima u Skupštini Srbije i istakao da URS očekuje vanredne parlamentarne izbore.

On je ocenio da, ukoliko se ne promeni politika, država modernizuje i investira u razvoj, gradjani Srbije nemaju šta da očekuju od naredne godine, jer se može desiti ponovni ulazak države u recesiju.

- Srbija se ne može izvući iz stalnog rizika bankrotstva i permanentnog visokog budžetskog deficitra ako se prevremeno ne razduži. Moraju se pre vremena vratiti skupi krediti, jer će u suprotnom sve ostale mere i štednja biti uzaludne - kazao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, ne postoji nikakva nada da će građani živeti bolje ako se ne investira u privredu i poljoprivredu i ukoliko se ne pokrenu javni radovi i građevinarstvo izvuče iz kolapsa.

Govoreći o 2013. godini, on je ocenio da je bila teška, ali da je bilo pomaka, jer je ostvaren privredni rast od 2,4 odsto, iako je on rezultat dobrog poljoprivrednog roda i rasta izvoza što je rezultat investicija od pre četiri, pet godina.

Godinu je, kako je dodao, obeležilo i rešavanje problema Jata i formiranje nove nacionalne aviokompanije Er Srbija.

Kao lider URS-a Dinkić je kazao da će nastojati da što pre zaboravi ovu godinu, jer smatra da je boje bilo da ta partija nije ni ulazila u vladu i dodao da je odnos sa pojedinim koalicionim partnerima i izlazak iz vlasti dobra pouka za budućnost.

Foto: Beta/Nenad Petrović
Izvor: 24sata

Pogledajte još