Srbija do drugog mesta, posle boda iz duela sa Australijom

BEOGRAD, 24. jula 2009. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa Australijom 8:8 (2:1, 1:2, 3:4, 2:1), pa će takmičenje na Svetskom prvenstvu u Rimu nastaviti kao drugoplasirana ekipa iz Grupe C.

Drugo mesto na tabeli grupe znači da će Srbija u nedelju u baražu za plasman u čevrtfinale igrati protiv pobednika duela Italije i Makedonije.

Protivnik srpskim vaterpolistima u eventualnom četvrtfinalu, koje je zakazano za utorak, biće reprezentacija Mađarske.

Stručni štab srpske reprezentacije, međutim, ne može da bude zadovoljan učinkom na prve tri utakmice turnira, pošto je ekipa izgubila od Španije, pobedila Kazahstan i igrala nerešeno sa Australijom.

Početak današnjeg meča nije nagoveštavao takav ishod, pošto je Srbija prvu četvrtinu rešila u svoju korist 2:1.

Dva gola Australije na početku druge četvrtine, ipak, preokrenula su rezultat, ali se na poluvreme otišlo sa nerešenim ishodom 3:3.

Najkritičniji period po srpski tim bila je treća četvrtina u kojoj su Australijanci predvođeni Džonom Koterilom, strelcom tri gola u tom delu igre, stigli do dva gola prednosti.

Srbija je, ipak, uspela da krajem treće i početkom četvrte deonice serijom 3:0, odnosno golovima Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića i Živka Gocića, ponovo pređe u vođstvo od 8:7.

Konačan rezultat, 8:8, postavio je Tomas Valan sa penala, iako je Srbija posle tog gola imala još tri, a Australija dva napada, odnosno prilike da stignu do trijumfa.

Filipović je sa tri gola bio najefikasniji u timu Srbije i jedini je mrežu protivnika zatresao više od jednog puta. U timu Australije po tri gola postigli su Koteril i Valan.

Pogledajte još