Bez snega do Božića

Novogodišnji pejzaž sa razglednica za doček 2014. godine, ipak će izostati. Pahulje se neće hvatati u kolo sa mnogima koji će Novu godinu dočekati na Trgovima i ulicama gradova širom Srbije. Meteorolozi prognoziraju da snega neće biti ni do Božića, pa će sanke morati još da pričekaju u podrumima i na tavanima.

Narednih dana očekuje nas više jesenje, nego zimsko vreme - slaba kiša, oblačno, vetrovito, a za vikend čak i toplije poput poznog proleća.

U većem delu Srbije danas će biti oblačno, a ponegde i kišovito. Košava će postepeno slabiti uz oblačno vreme pre podne, a duvaće vetar jugoistočni i istočni, ujutru pojačan, a popodne umeren. Kako meteorolozi najavljuju, slaba kiša moguća je u centralnim i južnim predelima, a temperature će ići od jedan ispod nule do plus 11 stepeni.

Za vikend nas očekuju sunčani periodi i toplo vreme za ovo doba godine, u ponedeljak hladnije sa prolaznom kišom i snegom na planinama, a u utorak delimično razvedravanje. U novogodišnjoj noći biće suvo uz temperaturu oko 0 stepeni, a od 3. do 6. januara oblačnije sa povremenom kišom u nižim predelima i snegom na planinama.

Prema prognozama „Meteosa“, danas će najhladnije biti u Zaječaru s minimalnim temperaturama od minus jedan, dok će najtoplije biti na severu Srbije gde će se živa u termometru popeti do jedanaestog podeoka. U subotu će najhladnije biti na Zlatiboru i Kopaoniku sa minimalnih minus jedan stepen, a najtoplije u Pančevu i Beogradu sa maksimalnih 12 stepeni.

Za prva dva dana nove godine meteorolozi predviđaju suvo vreme uz postepen porast temperature malo iznad proseka, pa osim uživanja u ruskoj salati, filmovima i novogodišnjem programu, moći će i da se šeta.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još