fbpx

Vučić: Tražim da se vrati emisija na B92

"Besmislene su tvrdnje da sam na bilo koji način uticao na odlaganje, suspenziju ili ukidanje bilo koje emisije na radio-televiziji B92. Opšte je poznato da ta medijska kuća nije naklonjena ni meni, ni stranci koju vodim, ali nikad nisam imao želju i potrebu da utičem na njen uređivački koncept", rekao je vicepremijer.

Vučić je rekao da ni ovim povodom neće da se meša u unutrašnja pitanja B92.

"Neću da se mešam, niti bi me oni slušali, ali bilo bi lepo kad bi pomenuta dvojica autora emisije „Razgibavanje“ nastavila da rade svoj posao na isti način kao i dosad jer bi tako bar jedna u moru laži protiv mene i SNS bila razotkrivena",
rekao je Vučić.

„Mentalno razgibavanje“, inače radijski jutarnji program B92, juče ujutro nije emitovan, a njegovi autori Darko Mitrović i Marko Stepanović kažu da emisije neće biti do 13. januara, kao i da se za dalje ništa ne zna.
Autori emisije su objavili na Tviteru da su im „čelni ljudi B92“ rekli da se emisija povlači do 13. januara zbog prazničnog programa.

SNS ne ukida emisije

I potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da ta stranka i njen lider Aleksandar Vučić nikada nisu tražili da se bilo koja emisija skloni ili emituje, pa tako nemaju nikakve veze ni sa ukidanjem emisije „Mentalno razgibavanje“ na Radiju B92. Stefanović je rekao da će lider SNS Aleksandar Vučić ovim povodom uputiti pismo u kojem će objasniti svoj stav, a da stranka, bez želje da se meša u uređivačku politiku medija, predlaže da se „Mentalno razgibavanje“ vrati na program radija B92.

Ružić tražio vraćanje emisije pa se izvinjavao

Ministar u Vladi Srbije zadužen za evropske integracije i predsednik IO SPS Branko Ružić izjavio je juče da je frapiran vešću o ukidanju emisije „Mentalno razgibavanje“ na programu B92 i zatražio da se ona vrati. Nedugo zatim, Ružić se javno izvinio vlasnicima B92 „ako je na bilo koji način ugrozio funkcionisanje tog sistema“.
"U šaljivom tonu izjavio sam da za Novu godinu želim da „Mentalno razgibavanje“ nastavi s emitovanjem, ne ulazeći u uređivačku politiku B92", naveo je Ružić.

Izvor: Kurir/ foto: Beta/Slobodan Miljević

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.