Žena od 25. do 40. promeni četiri partnera i izađe na 144 zabave

Ovih 15 godina su najispunjenije obavezama, velikim životnim događajima, ali i zabavama u ženinom životu. U ovom razdoblju žene u proseku imaju četiri ozbiljne veze i promene četiri adrese, pet stalnih ili honorarnih poslova i 907 ustajanja pre zore.

Tako se prosečna žena u ovom razdoblju budi pre šest sati ujutro 6,3 puta tokom mesec dana.

Kao top tri najveća događaja u tih 15 godina žene su navele rođenje deteta, venčanje i kupovinu kuće. Uprkos svim tim obavezama, ove žene izađu na 144 zabave, a čak 34.8 odsto njih misli da se njihov izgled nije puno promenio u poslednjih 12 godina.

One koje primećuju bore za to krive uglavnom stres, a potom nedovoljno sna i izlaganje suncu.

Što se tiče šminke, žene ne skidaju šminku pre odlaska na spavanje u proseku četiri puta tokom mesec dana, a u 27. godini prvi put počnu da koriste proizvode protiv starenja. Dok ne nađu idealan anti-age preparat, probaju 3,5 različitih proizvoda, a tokom godine potroše 4,4 bočice istog.

"Ovaj stadijum ženinog života ispunjen je velikim životnim odlukama poput mesta življenja, s kime ćete živeti, šta ćete učiniti za karijeru i kako ćete žonglirati između posla i majčinstva. Svaka od tih odluka vezana je uz naš identitet, a potreba da odlučimo ispravno je sigurno nešto oko čega se puno brinemo. To je posebno izraženo danas kada se od žena očekuje da ostvare sve i da budu odlične i na poslu i kao majke"
, objasnila je psiholog dr Linda Papadopoulos.

Izvor: 24 sata
Foto: Morguefile

Pogledajte još