Otvaranje restorana ''Kristal''

U opuštenoj, ali vrlo elegantnoj atmosferi, otvoreno je novo gradsko mesto za uživanje u vrhunskoj hrani i usluzi

Na fenomenalnih 840m2 u samom srcu Beograda, u Kolarčevoj 1, Restoran ''Kristal'' je na otvaranju ( 20. oktobra), ugostio brojne dame i gospodu iz sveta biznisa i, naravno, prijatelje dobre hrane i vina. Skoro svaki metar kvadratni ispunile su elegantne toalete u opuštenom ćaskanju, začinjenom najrazličitijim pićima i kvalitetnim posluženjem ''na čačkalicu''. Možda nisu baš najprivlačnije delovali bockajući komadiće suvog mesa i parmezana sa salveta, ali na slavlju  je sve dozvoljeno.

Veliki broj zvanica većini verovatno nije dozvolio da osete impozantnost restorana ''Kristal''. Ne sumnjamo da jeste, kako menadžer Zoran Stojić kaže, ''najveći italijanski restoran na Balkanu''. A nekada davno, pre Drugog svetskog rata, tu je bio istoimeni bar sa ''reputacijom''. Gradske priče toga vremena kažu da su dame koje su posećivale stari ''Kristal'' nosile etiketu ''lake''. Sada situacija nije ni najmanje slična, jer ovo je jedno od retkih gradskih mesta koje je svoj život počelo bez ijedne estradne zvezde.

Obišli smo svaki ''kristalni'' kutak osim kuhinje, koja je jedna od najvećih i najopremljenijih u našoj zemlji. Tu kulinarski kreativci sami prave testeninu i sladoled, kao i ukusna italijanska jela koja su, kako nam menadžer kaže, ''uvek sveže spremljena, ne čeka se previše dugo i nisu  preskupa''.

Ako je suditi po posećenosti otvaranja i profilu zvanica, restoran ''Kristal'' će najverovatnije ostvariti svoj cilj da bude novo omiljeno mesto za ručak poslovnih ljudi iz centra grada i brojnih obožavalaca italijanske kuhinje.

Katarina Milovanović

Pogledajte još