Monstrum koji je pokušao da spali komšiju sa porodicom dobio 10 godina zatvora

Tom odlukom Apelacioni sud je odbio žalbe tužilaštva i optuženog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Negotinu kojom je Bučanović osuđen za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Sud je utvrdio da je Bučanović kriv što je 21. oktobra 2012. krišom došao do kuće svog komšije Davora Đorđevića u kojoj je spavao sa porodicom.

Kuća je, kako se navodi u presudi, još bila u izgradnji i u kojoj je samo jedna prostorija nužno bila osposobljena za život, budući da im je kratko pre toga stara kuća, u kojoj su živeli, u potpunosti izgorela.

Bučanović je najpre elastičnim kanapom vezao drvenu motku za kvaku na ulaznim vratima te prostorije, čime je blokirao vrata tako da ne mogu da se otvore sa unutrašnje strane, a potom otišao do zadnjeg dela kuće gde je razbio staklo na prozoru.

U nameri da ga zapali, benzin je iz boce prosuo po unutrašnjosti sobe u kojoj su spavali Đorđevići, koji su se na vreme probudili zbog lomljave stakla.

Đorđević je iskočio kroz prozor, uhvatio Bučanovića za vrat i počeo da ga bije, ali je napadač ipak uspeo da aktivira upaljač, tako da je plamen zahvatio odeću i telo Đorđevića od čega je zadobio teške telesne povrede u vidu opekotina.

Bučanoviću je plamen takođe zahvatio i lice i šake, ali je uspeo pobegne sa lica mesta. Uhapšen je, nakon nekoliko sati, u Negotinu.

Mediji su posle incidenta preneli da su motiv napada bili neraščišćeni odnosi i ranije svađe.


izvor:
Blic

Pogledajte još