Sedam stvari koje treba da uradite nakon svađe sa dečkom

Ne mislite o tome ko je u pravu
Treba da se zapitate da li je zaista važno ko je u pravu nakon svađe. Ponekad je bolje da probate da razumete kako se vaš partner oseća, jer većina svađa nastane zbog loše komunikacije. Muškarci i žene često gledaju različito na stvari, zbog čega imaju problem u komunikaciji. Ako se zaista volite, bolje bi bilo da probate da razumete jedni druge umesto da svaljujete krivicu.

Dajte sebi prostora
Ukoliko svađa eskalira do neverovatnih razmera i shvatite da više nemate racionalne argumente, najbolje bi bilo da se udaljite i ohladite glavu. Kada oboje imate vremena i prostora da razmislite, shvatićete potrebe svog partnera i nećete se fokusirati samo na sebe.

Napravite toplu kupku i pozovite mamu
Kada se posvađate sa partnerom, postajete napeti i vašem telu treba relaksacija. Topla kupka ili meditacija je prava stvar za te trenutke. Nakon kupke, pozovite mamu ili prijateljicu na čaj i razgovarajte o svađi. Osećaćete se bolje kada čujete mišljenje drugih.

Isplačite se
Verovali ili ne, plakanje nakon svađe će vam zapravo pomoći da se bolje osećate. Emocionalne suze su način na koji vaše telo može da se izbori sa stresom. Najbolje je da se osamite i isplačete iz srca.

Napravite listu najvažnijih stvari koje niste mogli da izrazite
Najgori osećaj je onaj kada mislite da vas nisu dobro saslušali ili ste bili previše emotivni da normalno komunicirate. Sada kada ste se osamili, sedite i zapišite ukratko glavne crte problema iz vaše perspektive. Tako ćete zapamtite šta sve treba da kažete ukoliko se situacija i svađa ponove.

Zagrlite se
Možda deluje čudno da nakon svađe zagrlite dečka, ali time ćete ukloniti fizičke barijere i fokusiraćete se na to šta zaista osećate. Lako je zaboraviti tokom svađe kako se zaista osećate i zašto ste sa partnerom u vezi. Ne morate da se zagrlite odmah, ali makar se ušuškajte zajedno kako biste ohladili glave nakon svađe.

Informišite svog partnera

Nakon svađe poželite da izjurite iz stana. Ukoliko to učinite, a ne kažete partneru gde ćete i kada ćete se vratiti, rizikujete da pogoršate već napetu situaciju. Mnogo je bolje da kažete da ste izašli po mleko ili da ćete se vratiti za pola sata, a onda odete u kraću šetnju da ispušite cigaretu. Komunikacija je važna, čak i kada vam negativni adrenalin struji kroz telo.

Izvor: 24 sata
Foto: Morguefile

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.