U2 održao fantastičan koncert u svom Dablinu

DABLIN, 24. jula 2009. (Beta) - Irska pop grupa U2 održala je u petak uveče spektakularan koncert pred oko 80.000 obožavalaca u rodnom Dablinu.

To je bio prvi od tri koncerta čuvene grupe u Dablinu, u Krouk parku. Kako prenose ostrvski mediji, to je bio vrhunac turneje "360 stepeni" koja je obuhvatala brojne evropske i severnoameričke gradove.

Gitarista U2 Edž (Edge) izjavio je ranije da je bend uvek smatrao koncerte u Dablinu kao emotivni vrhunac svake turneje, dok je pevač Bono šaljivo prokomentarisao da su svi prethodni koncerti tokom turneje bili "samo uvežbavanje" za Dablin.

"Probe su prošle veoma dobro. Vežbali smo u Barseloni, Milanu, Nici, Berlinu i Amsterdamu, ali očekujemo da će glavni događaj u Dablinu biti bolji od svih", rekao je Bono uoči koncerta.

Koncerti U2 u Dablinu predstavljaju i značajnu finansijsku injekciju za posrnulu irsku privredu, koja je zapala u tešku recesiju. Očekuje se da će Dablin, zahvaljujući koncertima U2, zabeležiti prihod od 50 miliona evra jer je veliki broj obožavalaca sa svih kontinenata najavio svoj dolazak.

Pogledajte još