Poznati koji izbegavaju da plaćaju račune: Pevači, glumci, političari..

Bilo zbog krize ili nemara, pravosuđe Srbije od poznatih potražuje stotine hiljada za neplaćene komunalije. Kako pokazuje javni registar pokrenutih sporova pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, i pevači, glumci, političari i ostale „face“ najčešće izbegavaju da plate telefon, parking i komunalije u svojim brojnim nekretninama.

Tako ispada da će Šabanu Šauliću pre s glave pasti kruna kralja narodne muzike nego što će platiti dugove za parking. Protiv njega je još 2005. pokrenut prvi spor za neplaćeno parkiranje i od tada ih je naređao još tri, ukupno oko 35.000 dinara. Već 13 godina mu se vuče dug za mobilni telefon od 14.000 dinara. Međutim, u porodici Šaulić šampion je ipak Šabanova supruga Gordana, jer od nje banke, mobilni operateri i „Elektrodistribucija“ Beograd potražuju čak 745.904 dinara! Ovakav nemar za plaćanje dažbina nasledila su izgleda i njihova deca. Tako je Mihajlo Šaulić zaveden u Prvom opštinskom sudu kao neplatiša za mobilni telefon (38.283), a Sanela Šaulić ima dug od 21.460 dinara. Kad se podvuče crta, Šaulići duguju skoro milionče, a kad se zaviri u javne dopise policije, njih je i teško nahvatati zbog prijavljivanja pogrešnih adresa. Zašto je to tako, nismo mogli da ih pitamo jer su bili nedostupni.

Osim što je često slikaju ispred suda kada presavije tabak, pevačica Jelena Karleuša biće pozvana u sudnicu i zbog spora sa „Parking servisom“, kojem duguje 31.875 dinara. Njena majka Divna nema problem s mestom za parkiranje, ali zato ima sa neplaćenim računima za mobilni telefon. Čak 200.000 dinara su teške parnice koje se vode protiv nje pred Prvim osnovnim sudom zbog neizmirenih telefonskih računa.

Porodični dužnici su i članovi estradnog klana Đogani, koji se terete za ukupno 200.000 dinara. Polovina ovog duga pripada Andriji zvanom Baki, Silviji i njenom ocu Đorđu - Đoletu Đoganiju, koji duguju po oko 27.000 jednom mobilnom operateru, dok Gazmen, odnosno Gagi, ima dva nerešena predmeta zbog duga od ukupno 53.327 dinara, takođe zbog mobilnog telefona. Međutim, on smatra da ga neopravdano vijaju po sudu.

- S tom kompanijom sam raskinuo ugovor i platio sve što sam dugovao. Onda su mi naknadno pronašli nekih 145 dinara zaostalog duga i baš sam se iznervirao. Nisam hteo da im platim jer mislim da su lopovi. Nakarikali su mi kamate, iako s njima ništa nemam već godinama. Imam crno na belo da sam čist, a niko me ne obaveštava o toku tih predmeta jer im odgovara da što duže ide kamata. Tako vam je to u Srbiji - kaže revoltirani denser.

Iako nam je pre godinu dana rekao da ne zna za svoja dugovanja i obećao da će ih izmiriti, narodnjak Džej Ramadanovski je po istom osnovu na tapetu Prvog osnovnog suda zbog ukupnog duga od 286.042 dinara za parking i mobilni telefon. Ovog puta, nije nam bio dostupan za objašnjenje zašto je i dalje dužnik.

Prema zvaničnoj evidenciji suda, jedan od najvećih dužnika na estradi i dalje je pevač Željko Joksimović, koji je naređao pet sporova s „Infostanom“ zbog neplaćenih 665.000 dinara, i to za stan u kojem živi njegova bivša žena. Dug ne samo da nije smanjen tokom prethodnih godinu dana, već je dupliran. Njega od 2010. na sudu jure i zbog jednog računa za mobilni telefon od 3.987 dinara.

Za petama mu je glumac Sergej Trifunović, koga ganja „Infostan“ za 663.031 dinar u čak 10 parnica. On je odbio da da komentar za naš list.

Iako je nedavno pravio raskošnu svadbu u Monte Karlu, kada se oženio voditeljkom Nikolinom
Pišek, Vidoje Ristović povlači se po srpskim sudovima zbog neplaćenih 152.146 dinara za telefon i komunalije. Dugovi pevačice Marije Šerifović otkrivaju zapravo bahatog vozača koji za parking duguje oko 70.000, a za telefon oko 24.000 dinara. Neka od ovih zaduženja stara su osam godina. Narodna pevačica Nada Topčagić sudi se sa „Infostanom“ zbog dva zaostala duga na adresi njenog salona lepote u centru Beograda. Od Nade se potražuje oko 26.000 dinara.

O političarima i njihovoj neodgovornosti prema državi slušamo svakodnevno, a predstavnici neplatiša za komunalije su bivši ministri Vuk Drašković, koji već godinama duguje za vodu 16.000, i Žarko Obradović, koji je pred sudom zbog 2.000 dinara telefonskog duga.

Alo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.