Za subotu, 25. jul 2009. godine

BEOGRAD, 25. jula 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi danas najviše pišu o upozorenjima epidemiologa da bi dva i po miliona ljudi u Srbiji na jesen moglo da oboli od novog gripa i poseti šefa diplomatije Turske Ahmeta Davutoglua Novom Pazaru i vrućinama.

BLIC - "Od gripa će oboleti svaki četvrti u Srbiji", prenosi list upozorenja epidemiologa. "Cane i Milo i u švajcarskoj optužnici", piše list o optužnicama protiv premijera Crne Gore Mila Đukanovića i biznismena Stanka Subotića zbog šverca cigareta. O nestanku malih stranaka u tekstu "Nestaju jogi letači, domaćini i obični Srbi".

VEČERNJE NOVOSTI - "Virus vreba dva i po miliona građana", kaže za list ministar zdravlja Tomica Milosavljević o meksičkom gripu. "PDV na doradi", najavljuje ministarka finansija Diana Dragutinović. "Pravi novu partiju", o spekulacijama da će lider G17 plus Mlađan Dinkić formirati novu stranku.

DANAS - "Sateraćemo Prištinu u ćošak", kaže u intervjuu listu ministar inostranih poslova Vuk Jeremić. "Srbija i Turska prijatelji", poručuje šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu. "Preporuka o ukidanju viza nije dimna zavesa", kaže odlazeći šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Žozep Ljoveras. "Kolapsi zbog skoka žive u termometru", o toplotnom talasu u Srbiji.

POLITIKA - "Ljajić i Ugljanin javno se rukovali u Novom Pazaru", piše list. O poseti Davutoglua Novom Pazaru u tekstu "Najavljena izgradnja autoputa kroz Sandžak uz pomoć Turske. Davutoglu: Iako naše dve zemlje razdvajaju granice, mi smo prve komšije". Koliko neki zastareli propisi koštaju Srbiju u tekstu "Besmisleni propisi koštaju srpsku privredu milijardu evra".

PREŠ - "2,5 miliona obolelih od svinjskog gripa na jesen u Srbiji!", o procenama stručnjaka i Ministarstva zdravlja. "Ima da se radi na +40", poručuje ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić. O još jednoj žrtvi toplotnog talasa u Srbiji u tekstu "Nova žrtva velikih vrućina: U Šapcu penzioner umro na vratima pošte".

dž/dar

Pogledajte još