Maradona: Protiv Brazila igramo u naše živote

BUENOS AJRES, 24. jula 2009. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona ocenio je da će naredna utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine, koju će njegova ekipa igrati protiv "večitog" rivala Brazila, biti presudna.

"Protiv Brazila igramo u naše živote. To će biti teška utakmica", rekao je Maradona za jednu argentinsku televizijsku stanicu.

Na Maradonino insistiranje, utakmica protiv Brazila igraće se u Rosariju, oko 300 kilometara od Buenos Ajresa.

Čelnici Svetske fudbalske federacije (FIFA) i Fudbalskog saveza Argentine odobrili su promenu mesta odigravanja utakmice, jer se Maradona žalio na kvalitet terena na stadionu River Plate.

Maradona je uoči utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sa Kolumbijom 6. juna rekao da je stadion River Plate "katastrofalan" i da ga podseća na "pašnjak". Takođe, dodao je da bi stadion trebalo ofarbati.

Međutim, mnogi smatraju da Maradona kritikuje stadion River Plate jer je taj klub "večiti" rival njegove bivše ekipe Boke Juniors.

Do kraja kvalifikacija za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi ostalo je četiri kola, a Argentina i Brazil igraće 5. septembra.

Brazil je prvi u južnoameričkoj kvalifikacionoj grupi sa 27 bodova, Čile ima bod manje, selekcija Paragvaja je treća sa 24, dok Argentina ima 22 i zauzima četvrto mesto, poslednje koje direktno vodi na Svetsko prvenstvo.

Pogledajte još