Da li prepoznajete plavušu sa slike?

Tajči je prvi nastup imala 1987. godine na Zagrebfestu sa pesmom "Noć od kristala" na kom je osvojila nagradu za najboljeg debitanta. Veći pevački istup koji je zapazio širi auditorijum bilo je gostovanje u pesmi grupe Hari Mata Hari "Sedamnaest mi je godina", koliko je tada imala. 1989. upoznaje kompozitora Zrinka Tutića i počinje sa pripremama pesama za prvi album.

Sa svojim najvećim hitom "Hajde da ludujemo" pobedila je na Jugoviziji 1990. u Zadru. Njen nastup, pojava u narandžastoj haljini i pokreti rukama, u kombinaciji sa imidžom Barbike i Merilin Monro osvojili su ne samo žirije televizijskih centara, već i publiku u dvorani koja ju je pozdravila ogromnim aplauzom nakon izvođenja pobedničke pesme. Odnela je ubedljivu pobedu sa skoro duplo više bodova od drugoplasiranog Borisa Novkovića i time sebi obezbedila učešće na Pesmi Evrovizije 1990. u Zagrebu, na kojoj je završila na sedmom mestu.

Posle Pesme Evrovizije 1990. izašao je i njen prvi album "Hajde da ludujemo". On je izazvao pravu euforiju kod publike svih uzrasta, a pretežno kod tinejdžera. Na albumu su se izdvojili hitovi: "Ti nemaš prava na mene", "Dvije zvjezdice", "Kad se mrzi i voli" i "Moj mali je opasan", obrada pesme Čabija Čekera "Let's Twist Again", za koju je tekst napisala Alka Vuica.

Godinu dana kasnije izdaje drugi album "Bube u glavi" koji je bio dobro osmišljen projekat sa novim imidžom, logom njenog imena i pratećim sponzorom, komapnijom za proizvodnju džinsa Levi's. Za svih 12 pesama sa tog albuma TV Zagreb je snimila spotove, a najpoznatiji je onaj za pesmu "Smokvica". Svi spotovi su se našli na video kaseti koja je puštena u prodaju.

Foto: Matthew Cameron (manager and DVD producer/videographer)

Kada je počeo rat u Hrvatskoj reklamiranje albuma izgubilo je svaku smisao, tako da se ona odlučila da ode na studije u SAD, gde je nastavila s muzičkim i scenskim usavršavanjem, pojavljujući se povremeno u mjuziklima i na televiziji u Los Anđelesu. Tamo je upoznala pijanistu i kompozitora Metjua Kamerona za kojeg se udala 2000. godine. Danas se bavi pevanjem duhovne mizike i nastupa u katoličkim crkvama. Sa suprugom i tri sina živi u Sinsinatiju (Ohajo).

U ferbuaru 2011. najvila je povratak na muzičku scenu i turneju po regionu država bivše Jugoslavije pod nazivom Ludujemo sa dušom. Koncert u Beogradu zakazan je za 15. oktobar 2011.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.