10 filmova uz koje možete da dočekate Novu godinu

1. Grinch - On je zao, zelen i nimalo ne voli božićne praznike. Na vrhu planine Krampet, Grinč posmatra građane Huvila koji uživaju u pripremi proslave Božića. Grinč j rođen u Huvilu, ali je prognan zbog svog izgleda. Lepo raspoloženje stanovnika Huvila od tada mu je trn u oku. Konačno, Grinč shvata da mu je bilo dosta sve te radosti, i uz pomoć svog psa Maksa, isplanira da ukrade Božić stanovnicima Huvila tako što će da pobegne sa njihovim poklonima, prazničnim ukrasima, božićnim jelkama i ostalim stvarima koje čine taj praznik lepim.

Najbolji novogodišnji trenutak: Kad Grinč željno iščekuje plač stanovnika Huvila, a iznenadi ga horsko pevanje ljudi koje je poneo Božićni duh.

2.Frozen – Elsa je princeza rođena sa ledenim moćima, a Ana je njena mlađa sestra - avanturista i romantična duša. Elsa je sve do svog krunisanja uspešno skrivala moći, dok je sestra nije iznervirala. Tada je u naletu besa zaledila dvoranu, u strahu ostatak kraljevstva, a onda je nestala. Od tog trenutka pratimo Anu koja pokušava da je nađe i nagovori da okonča zimu koja je okovala kraljevstvo, kao i njene pratioce Kristofa, Svena i Olafa.

Najbolji novogodišnji trenutak: Pa, iskreno, nema ga, jer je radnja smeštena u sred leta, ali sneg, led i Sneško koji govori nadoknađuju to.

3.Kiss kiss bang bang - Krimi komedija iz 2005. godine, gde lopov, detektiv i propala glumica pokušavaju da reše zagonetno ubistvo. Glavni lik kog igra Robert Dauni je ujedno i narator filma sa oštrim jezikom,a brzi i inteligentni dijalozi izmenjuju se s neverovatnim situacijama u kojima glavni lik tek pukim slučajem i neverovatnom koincidencijom preživljava.

Najbolji novogodišnji trenutak: Mišel Monahan kao Deda Mrazica

4.While you were sleeping – Pomalo neobična praznična priča o Lusi Moderac (Sandra Bulok) koja spašava čoveka (u koga je zaljubljena iako on ne zna da ona postoji) , a potom se pravi da mu je verenica pred njegovom celom porodicom dok je on u komi, a pritom se zaljubi u njegovog brata, Džeka! Ako niste gledali ovu romantičnu komediju, samo napred, ovo je klasik!

Najbolji novogodišnji trenutak: Praznici nisu samo dani, već i stanje uma, što vidimo i kad Džek i familija organizuju zakasnelu proslavu Božića.

5. Trading Places – Novogodišnji i Božićni praznici su savršeno vreme da se setite onih manje srećnih. Zamislite sad jadnog Luisa Vintorpa Trećeg (Den Ejkrojd) koji je primoran da to bukvalno uradi, kad ga tajna opklada njegovih šefova naglavačke ubaci u život sitnog kriminalca Bili Rej Valentina (Edi Marfi). Kako se snalaze kad su uloge obrnute, kome je lakše da se prilagodi?

Najbolji novogodišnji trenutak: Kad Luis, maskiran u Deda Mraza spadne na to da jede punjenje kostima, a ne može čak ni samoubistvo da izvrši kako treba.

6.Nightmare before Christmas - Božić, Nova godina ... Idealno vreme da pogledate "Nightmare before Christmas" - animirani film napravljen 1993. godine, kada kompjuterska animacija još nije uhvatila toliko maha, da neko ne bi 3 godine pomerao lutkice i snimio odličnu priču o likovima iz sveta strašila i Božića, gde Noć Veštica pokušava da preuzme Božić. Pomalo mjuzikl, ali sa elementima moderne opere i čudnih jezivih pesmica koje će vam se učiniti poznatim.

Najbolji novogodišnji trenutak: Džek Skelington otkriva Božićni grad i pita “Šta je ovo?” dok svaki veseli praznični kliše oživljava pred njegovim očima.

7.Elf – Jedne Božićne večeri, pre 30 godina, Deda Mraz je sa sobom iz sirotišta poneo poklon – bebu koja mu se uvukla u džak! Iako su patuljci pokušali da ga odgajaju, prerastao je njihove kuće i zaputio se u grad iz kog je potekao, u svet u kom se baš i ne snalazi. Glume Vil Ferel i Zoi Dešanel.

Najbolji novogodišnji trenutak: Zoi Dešanel vodi Njujork u pesmi “Santa Clauss is coming to town” kako bi povratili duh Božića da bi Deda Mrazove sanke mogle da polete.

8.Love actually - Bez obzira na to da li ga volite ili mrzite, ova romantična komedija je je jedan od najboljih Novogodišnjih filmova svih vremena. Ovo je omnibus sačinjen od nekoliko životnih priča, koje naizgled nemaju veze jedna s drugom, ali ih ipak povezuje zajednički motiv - ljubavna sreća, ljubavni jadi i uopšte sve u vezi ljubavi. A, ako vam to nije dovoljno, iz filma prosto ispadaju dobri glumci: Hju Grant, Kolin Firt, Lijam Nison, Ema Tompson, Bili Naji, Kira Najtli, Alan Rikman, Rovan Etkinson, Laura Lini, Bili Bob Tornton

Najbolji novogodišnji trenutak: Izbor je vaš, skoro svaka scena u filmu odiše prazničnim duhom.

9.Rare exports - Nekima je već muka svih dirljivih, slatkih, romantičnih, drama i komedija koje su uobičajene za ovo doba godine. Pa, i za njih postoji idealan film - mešavina crnog humora i horora. Božićno je veče, a na arheološkom nalazištu su upravo iskopali pravog Deda Mraza. nažalost, to nije tip za kog biste poželeli da se spusti niz dimnjak.On lošoj deci ne ostavlja grumen uglja. On ih odnosi, a šta se dešava dalje sa njima...

Najbolji novogodišnji trenutak: Ako ga nađete, javite nam.

10.Home alone - Porodica MekKalister ide na praznični odmor. Spisak stvari:Karte - tu, pokloni - tu, deca? Ček, ček... ups. Film u kom gledamo Božić jednog dečaka preko skakanja po krevetima do maltretiranja provalnika. Znamo da su ga svi odgledali nekoliko desetina puta, ali ovo je klasik koji se izvlači sa prašnjavih polica u vreme praznika.

Najbolji novogodišnji trenutak: Kad Kevinovoj mami Kejt potpuni stranci ponude prevoz kući, kako bi provela praznike sa svojim sinom.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.