Komedija za dobro raspoloženje: Tajni život Voltera Mitija

Komedija koju su kritičari opisali kao: „novi ForestGamp“ (Mark Dajning, Empire), „vizionarsko i duhovito ostvarenje“ (Piter Travers, Rolling Stone), „podsetnik da snove treba živeti“ (Dejvid Kar, TheNewYorkTimes), priča je o,naizgled običnom čoveku,VolteruMitiju, koji radi u fotografskoj arhivi u svetski poznatom magazinu „Life“.

On je jedan od onih ljudi kojima ćete se nasmešiti, ali nikada nećete razgovarati sa njima. Tajno je zaljubljen u koleginicu i živi životom bez mnogo uzbuđenja. Ali, Volter Miti ima veoma bogatu maštu, i život kojim živi dok sanjari ne može da se uporedi sa onim što mu se dešava na javi. Kada promene u kompaniji ugroze i njegov posao i posao žene koju voli, poćiće na putovanje koje će prevazići sve njegove fantazije. Videti svet. Upoznati i osetiti druge ljude. To je smisao života, naučiće Volter Miti.

Ulogu Voltera Mitijatumači Ben Stiler, njegovu koleginicu Šeril, u koju je tajno zaljubljen, igra Kristen Vig. U filmu se pojavljuju i Šon Pen, Adam Skot, ŠirliMeklejn i drugi.

Benu Stileru ovo nije prvi put da i režira i glumi u nekom filmu. Kako kaže ovaj poznati komičar, čovek mora biti zagrejan za obe stvari da bi ih podjednako dobro radio: ,,Mnogo puta sam pokušavao, kao i u filmu ,,Zulender”, da pronađem nekog drugog ko bi režirao, jer u to vreme nisam želeo i da režiram i da glumim. U ,,Tropskoj oluji” sam sa druge strane, pokušavao da nađem glumca koji bi me zamenio u glavnoj ulozi . Ali, na kraju sam ipak odlučio da je najbolje da radim obe stvari, jer me zapravo podjednako interesuju.

Volter Miti, kaže Ben Stiler o junaku kojeg on igra, je čovek koji vodi miran život, u kome ne proživljava sve što je želeo za sebe, i sa tim se odavno pomirio.Međutim, nakon što u njegov život uđe ljubav, stvari se menjaju: ,,Kada Volter upozna Šeril, ona otvara nešto u njemu sa čim on želi da se poveže. U isto vreme suočava se sa gubitkom posla. Svi ovi elementi se udružuju i teraju ga na dramatičan korak i veliki rizik”, naglašava Stiler.

Pogledajte još