Kina: Čoveku slonu operisan tumor lica od 1.5kg

Huang Ćuncai ima samo 37 godina i ceo se život nosi sa tumorima. Ovaj nesrećni Kinez, koji živi u provinciji Huan, boluje od veoma teškog oblika neurofibromatoze. Rak na licu od čak 1,5 kilograma ga je potpuno izdeformisao, zbog čega su ga nazvali čovek – slon, a lekari su prošle nedelje odstranili deo ogromne izrasline.

Neurofibromatoza je genetsko oboljenje koje izaziva oticanje i izrasline na telu. Nasledna je, a čak 50 posto obolelih dobije je slučajno, mutacijom gena. Iako izgledaju užasno, neurofibromi nisu zarazni, niti karcenogeni.

Hunagovi tumori su počeli da se pojavljuju kada je imao svega četiri godine i rasli su zajedno s njim. Svakodnevno je proživljavao smeh, zadirkivanja i izrugivanja, čak su ga prozvali “čovek – slon”. Ne mogavši više da izdrži, sa deset godina je napustio školu.

Pre 15 godina tumori su mu bili teški čak 15 kilograma, od tolikog terera deformisala mu se karlica i osećao je jezive bolove. Zubi su mu ispali kada je imao 25 godina. Teško je jeo i govorio. Pre nekoliko godina ljudi iz cirkusa tražili su ga od njegovog oca, da bude cirkuska atrakcija – čudovište. Otac je na sreću odbio.

Huana su lekari prvi put operisali pre šest godina, a pred njim su još dve operacije kako bi se “stanje” stavilo pod kontrolu.

Foto: youtube printscreen
Izvor: večernje novosti

Pogledajte još