Pokloni koje niko ne želi pod jelkom

Poklanjati je lep gest kojim čovek pokazuje ljubav, ali nekada je bolje pojaviti se praznih ruku, nego s pogrešnim darom. Biranje poklona je škakljiv posao i ukoliko vam je zaista stalo do osobe kojoj želite da poklonite znak pažnje, potudićete se iz petnih žila da joj odaberete poklon koji je pravi.

Mi ćemo vam malo pomoći u tome, nagoveštavajući vam šta ni pod razno ne sme da se nađe u vašoj potrošačkoj korpi tokom praznika.

Čarape sa prazničnim motivima
Čarape su koristan poklon, ali nakon što čovek napuni 10 godina, više ga ne oduševljavaju Rudolf, Deda Mraz ili okićena jelka na čarapama. Kupite li ovakav dar, vaša voljena osoba će ga eventualno obući jednom tokom praznika i nikad više.

Beskorisne figurice
Neke potpuno beskorisne figurice samo skupljaju prašinu i čovek se često pita čemu one zapravo služe? Jasno nam je da ste u nedostatku ideja i prednovogodišnjoj histeriji skloni kojekakvim suludim odlukama, ali neke je bolje zadržati za sebe.

Knjige koje se nikad ne pročitaju
Knjiga je bez greške super poklon, bilo da je reč o kuvaru, nekom bestseleru, publicistici, poslednjem Nobelovcu… Za svakoga ima ponešto. Ali ako nikako ne znate kakvom štivu naginje osoba pod čiju jelku kanite da se zavučete, onda radije nemojte ni pokušavati.

Kičasti ramovi za slike
Premda su poslednjih godina puno popularniji digitalni ramovi za slike, ni tradicionalna verzija još nije izašla iz upotrebe. Svi više-manje imamo barem jednu fotografiju deteta, roditelja, partnera, ludog provoda, kao podsetnik pokraj kreveta ili na nekom još vidljivijem mestu. Ali okviri za slike ukrašeni kojekakvim cvetnim aranžmanima, životinjicama i koječime drugim retko kada se uklapa u enterijer, a pre svega nečiji ukus.

Kućni aparati
Generalno, kućni aparati nisu loša ideja, ali samo ako znate da osobi kojoj poklanjate nešto fali ili treba. Ipak, moramo da se složimo sa generalnim mišljenjem da kada muž poklanja mikser svojoj ženi, to nije nimalo seksi niti interesantno.

Izvor: B92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.