Super lekoviti prirodni recepti

Da bi izbegli nepotrebne troškove na komercijalne lekove, uvek se prvo okrenite prirodi i dajte šansu prirodnim lekovima.

Da ne dužimo, ovom prilikom ćemo vam predstaviti neke jako delotvorne prirodne lekove koji su vam dostupni u svako doba.

Med i jabukovo sirće – Jabukovo sirće se dobija gnječenjem jabuka, koje se zatim ostave da fermentiraju u drvenim bačvama, jer drvo dodatno podstiče fermentaciju. Optimalna dnevna doza jabukovog sirćeta koju možete uzeti je u obliku rastvora a uzima se na sledeći način: Dve kašike sirćeta razmutite u 2 decilitra mlake, prethodno prokuvane vode. Rastvor možete obogatiti sa dve kašike pravog i kvalitetnog domaćeg meda. Ovu količinu jabukovog sirćeta uzimajte dva do tri puta dnevno, pre jela. Ovo je odličan lek koji pomaže kod bolesti grla, neurednog varenja, slabe cirkulacije i razmene materija u organizmu.

Rastvor sa jabukovim sirćetom se preporučuje kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova. Takođe, sirće se koristi i kao pomoć pri mršavljenju, čišćenju krvotoka od nakupljenih masnoća te kod povišenog krvnog pritiska. Treba znati da je dobar i protiv mršavosti, pa evo jedan prirodni recept za to: Za bolji metabolizam i razgradnjumaterija u organizmu uzmite rastvor od dve kašičice jabukovog sirćeta i jedne pune kašičice meda u čaši vode.

Jedan stari narodni recept kaže da se u slučaju jake polenske kijavice uzme razređeno jabukovoi sirće obogaćeno sa malo meda.

Zna se da je med dobar za uspavljivanje i za miran san. U slučaju da vam kašika meda nije pomogla da zaspite, tada vam preporučujemo sledeći recept: U manju čašu (rakijsku) sa medom dodajte tri kašike jabukovog sirćeta, razmutite i pojedite. Za pola sata doći će san.

Med i orasi – Orah je jako kvalitetna i jako lekovita biljka. Orah svi dobro poznajemo, no mnogi su slabo upoznati sa njegovim lekovitim svojstvima.

U slučaju anemije pripremite sebi smesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mlevenih oraha i jednog limuna. Sve sastojke dobro izmešajte i konzumirajte u intervalima od tri do četiri sata, preko dana. Ova smesa je jako dobra za lečenje anemičnih osoba. Za lečenje hipertenzije i u slučaju nedostatka gvožđa u krvi, treba svakodnevno uzimati 100 grama oraha sa istom količinom meda, i tako najmanje 45 dana zaredom.

Med i beli luk
– Predstavljamo super recept za prirodni lek protiv astme i otežanog disanja. Lek se priprema na sledeći način: Kilogram livadskog meda, sok od deset plodova limuna i sok od deset glavica belog luka dobro izmešati i ostaviti da odstoji nedelju dana u zatvorenoj tegli. Nakon toga možete konzumirati ovaj lek, jednom dnevno po četiri kašičice, tako da sok lagano klizi niz grlo. Lek treba piti redovno u periodu od dva meseca.

Izvor: Magazin.ba

Pogledajte još