Kokicama vratio kredite i udao ćerku

Ovaj Splićanin je redovni proizvođač najpoznatijih kukuruznih grickalica, tek jedan od njih šest samostalnih u gradu pod Marjanom.

Svaki ima svoje numerisano mesto, a ono najatraktivnije nasleđuje samo onaj kokičar kome se posreći da njegov prethodnik zatvori posao ili umre. I to pod uslovom da se prethodno dočepa druge najbolje lokacije, one pored u Marmontovoj, piše "Slobodna Dalmacija".

"Nevolja me naterala na ovaj posao, a spasio mi je život, kao što sam rekao, ova kolica i kokice udali su mi i kćer! Kako? Pa lepo, kokice su mi pomogle da otplatim kredit za pir, i da se skućim", kaže Dale, kome ljudi po Rivi u ovo decembarsko vreme više dolaze da se jave i popričaju nego da kupe kokice.

Dalibor je splitsko dete koga je u jeku karijere u "Dalmastroju"' okrpila - privatizacija i otkaz. Tako je i došao do kolica, dok još nije imao posao u brodogradilištu...

"U međuvremenu sam bio u ratu, nisam hteo u penziju, nego sam iskoristio povlasticu za uvoz ovih kolica iz Mađarske, koja sam platio oko tri hiljade tadašnjih maraka. Bilo je to pre 15 godina, a sa njima mogu biti miran 20 – 30 bez ikakvih ulaganja, osim u gas, akumulator i naravno, repro-materijal".

Izvor: B92
Foto: Morguefile

Pogledajte još