Seksualni trikovi koje ne smete da zapostavite ni u 2014. godini

Evo što bi svaki par trebalo redovno da praktikuje kad je u pitanju seksualni život:

Tražiti od partnera ono što želite
Mnogi parovi imaju problema s tim da jedno drugome daju uputstva, odnosno da traže ono što žele u krevetu. To smatraju krajnje neromantičnim. Stručnjaci zato savetuju da je o seksu bolje pričati izvan spavaće sobe, na taj način se izbegne pritisak koji se može osetiti tokom seksa.

Bolje je reći, naprimer: 'Sviđa mi se kad...', nego: 'Ne sviđa mi se kad...' Kad vam postane prijatnije da pričate o seksu možete nešto zatražiti i tokom seksa na način da to uobličite u varijantu "dirty talka".

Redovno samozadovoljavanje
Muškarcima verovatno ne treba ovo savetovati, problem je s ženama. Istraživanja su pokazala da neke žene još ne znaju kako sami sebi da ugode i veštine samozadovoljavanja su im nepoznate. Samozadovoljavanje ne treba forsirati, to bi trebalo da bude užitak koji se redovno praktikuje. Svaka žena na taj način trebalo bi bolje da upozna svoje telo i nauči šta joj odgovara i šta joj se sviđa. Za početak ne treba razmišljati o orgazmu, dovoljno je da se opustite i istražujete. Masturbacija je oblik seksualnog eksperimentisanja i nema ništa loše u tome.

Koristite lubrikant i kad mislite da vam ne treba
Prirodna ženska lubrikacija ponekad nije dovoljna i nije pokazatelj toga koliko je žena uzbuđena. Na to utiču razni faktori; faza menstrualnog ciklusa, godine, ishrana... Kako suvoća vagine ne bi predstavljala problem, najbolje je pri ruci uvek imati lubrikant.

Nemojte preispitivati ženski orgazam
Mnoge žene imaju problema s postizanjem orgazma, a opterećavanje time neće pomoći. Čim žena brine o tome hoće li ili neće doživeti vrhunac može da zaboravi na to da će biti orgazma. Umesto da se fokusirate na orgazam, fokusirajte se na užitak i telo.

Samo to učinite
Zbog što zdravije seksualnog života, ponekad bi trebalo da imate seks iako vam nije do toga. Ovo važi i za muškarce i žene. Nije poželjno čekati i čekati da se sve poklopi. Ponekad nećete imati vremena, ponekad ćete biti umorni... Ako vam se prečesto događa da tražite opravdanja kako se ne biste imali seks, vaš seksualni život će patiti. Nemojte previše razmišljati, samo to učinite, nećete zažaliti.

Izvor: 24sata

Pogledajte još