Na državnim putevima kolovozi vlažni, saobraćaj slabijeg intenziteta

Kako je saopštilo jutros Javno preduzeće “Putevi Srbije”, ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice.

Leda ima na putnim pravcima Brzeće - Kopaonik (Jaram), Kokin Brod - Jasenovo i Bela Zemlja - Rožanstvo - Gostilje - Ljubiš.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema Jošanička Banja - Kopaonik i Kopaonik - Jaram.

Na pojedinim putnim pravcima ima odrona, na mnogim ima magle, a na kolovozima na prilazima graničnim prelazima nema snega.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet centimetara i obavezna je zimska oprema, navedeno je u saopštenju.

Saobraćaj slabijeg intenziteta

Saobraćaj je na putevima u Srbiji slabijeg intenziteta i u nižim predelima obavlja se po suvim kolovozima, dok mokrih kolovoza sa mestimično zaostalim snegom ima na prilazima zimskim turističkim centrima.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMS S), magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na području Negotina, zatim na Zlatiboru i Crnom Vrhu.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

AMS S upozorava na pojavu odrona duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kao i na putevima u regionu Ivanjice i Novog Pazara.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na deonicama Jošanička Banja - Kopaonik, Brzeće - Kopaonik (Jaram) i Kopaonik - Jaram.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 96 saobraćajnih nezgoda u kojima je 49 lica teže i lakše povređeno, a četiri lica su poginula.

U Beogradu je evidentirano 45 nezgoda u kojima je 25 lica povređeno.

Izvor: Blic

Pogledajte još