Dačić: Budite pažljiviji prema starima

"Novogodišnji praznici su prilika da pokažemo znake pažnje prema onima kojima ne stižemo da ukažemo poštovanje tokom čitave godine", kazao je Dačić novinarima prilikom posete Domu za stare na Bežanijskoj kosi u Beogradu koji je obeležio 30 godina rada.

Dačić, koji je kao lični poklon stanarima doma doneo televizor, kazao je da se odlučio za takav gest, pošto je s upravom doma razgovarao o potrebama korisnika.

"Pitao sam šta im treba i poklonio im jedan televizor da mogu da me gledaju. Šalim se. Da mogu lepe vesti da čuju. To je moj lični poklon i nije iz budžeta vlade Srbije", kazao je Dačić.

Uprava i stanari doma su mu zahvalili na poklonu i uručili mu ikonu koju su sami izradili, posle čega je u menzi održan zajednički ručak.

U poseti toj ustanovi koja se brine za stare, a radi u sklopu Gerontološkog centra Beograd, koji je proslavio 50 godina rada, bili su i ministar saobraćaja Aleksandar Antić i zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i direktor Pošta Srbije Milan Krkobabić, koji su stanarima doma na poklon doneli tortu.

Antić je pozvao mlade da pomognu starijim osobama kada god im je potrebno, jer su oni, kako je naveo, kada su bili mladi izgradili zemlju.

On očekuje i da veću pomoć starijim sugrađanima pruže lokalne samouprave, da "prestanu da pričaju o velikim projektima i povedu računa o ljudima".

Krkobabić je kazao da je više puta bio u poseti Domu na Bežanijskoj kosi i da je tu u razgovoru sa stanarima našao na rešenje za mnoge svoje nedoumice.

"Stanari doma su puni optimizma i imaju veru u budućnost", rekao je Krkobabić i poručio im da se uzdaju u državu da će im penzije biti sigurne i redovne.

Dom za stare na Bežanijskoj kosi, koji ima 600 mesta, najveći je u Srbiji i jedan od najvećih u Evropi.

Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/ZORAN ZIVKOVIC/AV
Izvor: B92

Pogledajte još