Srbiji potreban novi patriotizam zapadnog tipa

BEOGRAD, 26. jula 2009. (Beta) - Potpredsednik Srpskog pokreta obnove i ministar za dijasporu Srđan Srećković ocenio je da je vlada stabilna i da će imati i podršku javnosti dokle god radi na evrointegracijama i unutrašnjim reformama.

"Sada nam je potrebna politička stabilnost, jer bi u vremenu ekonomske krize svaka veća turbulencija na političkoj sceni bila kontraproduktivna. U ovom trenutku ne vidim ni jedan razlog da vlada ne traje pun mandat", rekao je Srećković u intervjuu agenciji Beta.

Potpredsednik SPO je izrazio uverenje da vlada zaslužuje prelaznu ocenu za dosašnji rad, jer je ispunila očekivanja da će nastaviti put modernizacije zemlje i dovela do napretka na putu ka EU, uprkos komplikovanim ekonomskim i političkim okolnostima.

"Državi Srbiji potreban je novi patriotizam zapadnog tipa, koji podrazumeva borbu za ekonomski jaku i politički uticajnu državu, koja za svoje saveznike ima najmoćnije zemlje sveta i koja upravo zbog toga ima demokratske kapacitete da na najbolji mogući način brani naše državne i nacionalne interese", rekao je Srećković.

Pogledajte još