Nikolić: Srbija može da ima bolju vladu

Foto: Beta

"Mislim da bi novi izbori opredelili mnogo veću snagu jedne političke stranke, koja bi dala predsednika Vlade. Ovo je bila, šahovski receno, iznudica", rekao je Nikolić za TV Prva.

On navodi da trenutni sastav Vlade Srbije može da funkcioniše i funkcioniše, ali da je prirodno da najveća politička stranka odredi predsednika vlade posle izbora.

"Mislim da je to jedan od ozbiljnih argumenata. Ako postoje nesuglasice onda ne možete da napravite harmoniju između male i velike političke stranke, ako i moć i vlast nisu srazmerne glasovima koje su osvojile na izborima", rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, novi izbori išli bi u prilog i građanima Srbije, jer kako ističe, na vlasti treba da bude onaj koga građani Srbije najviše žele.

"Kako da im ne ide na ruku to što im neko poverava da izaberu onoga koga najviše žele", naveo je NIkolić.

Kako prenosi TV Prva, Nikolić je rekao da ga je iznenadila rekonstrukcija vlade, da ima određene zamerke na pojedine ministre i da o tome govori i predsedniku Vlade, i prvom potpredsedniku.

Formalno, zvanično ništa im još ne zameram, kaže Nikolić i dodaje da mu se ne dopada što novi ministri ne prihvataju ništa što su prethodni radili.

B92

Pogledajte još