Snega neće biti do 19. januara, u subotu temperatura do 14 stepeni

Prema podacima objavljenim na sajtu RHMZ i u narednih pet dana očekuju se maksimalne temperature koje će biti iznad proseka za ovo doba godine. Naime, prognozira se da će od subote do sledećeg utorka najviše dnevne temperature biti iznad 10 stepeni.

U Beogradu se čak u subotu i ponedeljak prognozira maksimalnih 14 stepeni, što više liči na početak proleća, a ne na “hladni januar”.

Prema dugoročnoj prognozi, veći deo januara ostaće iznadprosečan, odnosno do sredine januara najviše dnevne temperature kretaće se iznad osam stepeni, dok će jutarnje temperature takođe ostati iznad nule.

Sneg se, kako se predviđa prema izgledima vremena za ovaj mesec, očekuje oko 19. januara, i biće ga sve do kraja januara. S njim dolaze i niže temperature, ali prema izgledima vremena za januar, ne treba brinuti da će nas stići veliki minusti.

U tom periodu jutarnje temperature mogle bi da se kreću od oko minus 6 do jedan stepen iznad nule, a najviše dnevne biće iznad nule sve do 25. januara, za kada se prognozira da će maksimalna temperatura ostati ispod nule.

Izvor: B92