Hamilton ostvario prvu pobedu u 2009. godini

BEOGRAD, 26. jula 2009. (Beta) - Vozač Meklarena Luis Hamilton pobedio je na voženoj trci Formule jedan za Veliku nagradu Mađarske.

Pobeda na stazi "Hungaroring" u Budimpešti Britancu je prva ove sezone. Prošlogodišnji šampion Formule jedan na prethodnih 10 trka nije uspeo da se domogne ni pobedničkog postolja, odnosno jednog od prva tri mesta.

Drugo mesto na trci za Veliku nagradu Mađarske osvojio je Kimi Rajkonen iz Ferarija, dok je treći bio Mark Veber iz Red Bula. Veber je tako smenio klupskog kolegu Sebastijana Fetela na drugom mestu u ukupnom plasmanu vozača. Fetel zbog problema sa motorom nije završio trku u Mađarskoj.

Veber je tako smenio klupskog kolegu Sebastijana Fetela na drugom mestu u ukupnom plasmanu vozača. Fetel zbog problema sa motorom nije završio trku u Mađarskoj.

Trku nije završio i Fernando Alonso iz Renoa, kome je otpala prednja guma.

Vodeći u ukupnom plasmanu Dženson Baton iz tima Bron Dži-Pi (GP) trku je završio na sedmom mestu, pa sada ima 18,5 bodova više od Vebera.

Trku za Veliku nagradu Mađarske, ipak, obeležio je jučerašnji udes Ferarijevog vozača Felipea Mase, kome je život još u opasnosti.

Pogledajte još