Stefanović: Beogradski izbori u martu

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će lokalni izbori u Beogradu biti održani u prvoj polovini marta, navodeći da je 16. mart poslednji datum kada izbori treba da budu održani.

"Svakako ću raspisati izbore u zakonskom roku. Očekujem da budu održani u prvoj ili drugoj nedelji marta"
, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Potpredsednik SNS-a izjavio je da još nema stranačkog stava o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, a da će izbore u Beogradu verovatno raspisati za prvu ili drugu nedelju marta.

Stefanović je u Skupštini, odgovaraći na pitanja novinara, podsetio da na poslednjoj sednici Predsedništva SNS-a nije postignut konsenzus o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora i da se od tada ništa nije promenilo.

Na pitanje da li naprednjaci o tome mogu da odluče do Božića, Stefanović je rekao da nema informaciju da će sledeća sednica Predsedništva SNS-a biti održana do 7. januara i dodao da će odluku o održavanju sednice doneti lider stranke Aleksandar Vučić.

Stefanović je ponovio svoj stav da Skupština Srbije treba da radi efikasnije i sa većom većinom koja će biti sposobna da "iznese neke teške stvari na svojim leđima" i dodao da nije siguran da će aktuelni saziv imati snagu da iznese sve bolne rezove koji su neophodni.

Povodom saopštenja Demokratske stranke da SNS nije ispunio obećanja data građanima, Stefanović je rekao da je "DS opsednut SNS-om".

Jedino o čemu govore su SNS i Aleksandar Vučić, rekao je Stefanović i naveo da demokrate nemaju rešenja za probleme sa kojima se društvo suočava, kao što ih nije imala ni dok je bila na vlasti.

Stefanović je rekao da je samo poslednjeg dana prethodne godine u parlament stiglo 11 zakonskih predloga, među kojima su i izmene Zakona o privatizaciji i Zakona o stečaju, o kojima će Skupština Srbije raspravljati u januaru.

Izvor: RTS
Foto: Beta - Dragan Gojić

Pogledajte još