SPS ima vladajuću većinu u Vranju

Foto: Wikimedia

Vladajuća koalicija u Vranju, koju su činili socijalisti, naprednjaci i URS, praktično se raspala u decembru 2013. godine, kada je SPS najpre izbacio URS, uz obrazloženje da su prekršili koalicioni sporazum, a zatim je centrala SNS odlučila da izadje iz vlasti u deset lokalnih samouprava u Srbiji, medju kojima je i Vranje.

Stojančić je agenciji Beta rekao da "samim tim što je za 10. januar zakazana sednica Skupštine grada znači da socijalisti imaju vladajuću većinu".

"Ne bismo se upuštali u tako nešto da nemamo većinu", rekao je Stojančić ne precizirajući koji će odbornici osim koalicije oko socijalista, koja zvanično ima 26 odbornika, dopuniti razliku do 34 koliko je minimalno potrebno do vladajuće većine.

On je precizirao da "socijalisti u Vranju imaju vladajuću većinu bez odbornika iz Demokratske stranke sa kojima su započeti razgovori o pristupanju vladajućoj koaliciji ali do sada bez konkretnih rezultata".

Doskorašnji predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković, koji je 31.decembra dao ostavku na tu funkciju na osnovu odluke centrale SNS da izadje iz lokalne vlasti u Vranju, izjavio je danas da će najverovatnije deo odbornika SNS podržati vladajuću većinu na lokalu na sledećoj sednici lokalnog parlamenta.

Tričković je agenciji Beta rekao da nakon podnošenja ostavke ostaje odbornik SNS u Skupštini Vranja, kao i da veruje da vladajuća većina u Skupštini postoji "jer će socijaliste i na narednoj sednici podržati deo odbornika SNS".

Tričković je izrazio očekivanje da će odbornici drugih političkih partija, koje nisu deo vladajuće većine glasati za dnevni red jer se tiče plana i programa rada javnih preduzeća i ustanova u Vranju. Odbor SNS u Vranju je po nalogu centrale stranke raspušten krajem 2013. godine zbog velikih sukoba medju članovima.


Beta

Pogledajte još