Vozna karta Beograd-Valjevo ponovo 200 dinara

Generalni direktor srpskih železnica Dragoljub Simonović održao je sastanak sa predsednikom Skupštine grada Valjeva Mihailom Jokićem na kome je postignut dogovor da se vrati stara cena karte.

– Posle prelaska na novi red vožnje, 15. decembra prošle godine, uvideli smo da nove cene prevoza nisu u skladu sa potrebama stanovništva ovog kraja – rekao je Simonović.

On je istakao da železnice imaju u vidu i žitelje okolnih varošica i sela, saopštile su železnice.

– Pronalaženjem kompromisnog rešenja povratićemo veru građana u Železnice Srbije time što će im pokazati da imamo sluha i razumevanja za njihove potrebe, što nije bila dosadašnja praksa mojih prethodnika – naveo je Simonović.

Teška finansijska situacija u kojoj su se građani Valjeva našli usled problema u poslovanju nekadašnjih privrednih giganata, gašenja Srbijanke – Valjevo i aktuelni problemi u poslovanju Krušika, ostavili su veliki broj stanovnika ovog kraja u nezavidnom položaju, tako da su tarifske promene voznog prevoza izazvale burne reakcije valjevske javnosti.

Prema Jokićevim rečima, najčešći korisnici vozova su studenti, koji čine više od 90 odsto putnika na ovoj relaciji.

Simonović je podsetio da su „Železnice Srbije“ još tokom prošle godine uvele praksu da se red vožnje menja u skladu sa potrebama putnika.

Cilj ovakvog načina razmišljanja je da se kroz češći kontakt i konstruktivan dijalog dođe do modela koji bi bio prihvatljiv i za srpske železnice i za lokalne samouprave.

Potpisivanje ugovora između rukovodstva Železnica Srbije i predstavnika grada Valjeva, kojim će biti regulisan način rešavanja ovog problema, očekuje se krajem meseca.

Foto: morguefile
Izvor: Blic

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.