Grbić najbolji tehničar, Miljković poenter

BEOGRAD, 26. jula 2009. (Beta) - Odbojkaši reprezentacije Srbije Nikola Grbić i Ivan Miljković proglašeni su za najboljeg tehničara, odnosno poentera završnog turnira Svetske lige u Beogradu, dok je najkorisniji igrač Brazilac Seržo.

Reprezentacija Brazila trijumfovala je na završnom turniru Svetske lige u Beogradu, pošto je u nedelju uveče pobedila selekciju Srbije sa 3:2 u setovima (22:25, 25:23, 25:22, 23:25, 15:12).

Brazil je tako osvojio 14. medalju na završnim turnirima, osmu zlatnu, uz dve srebrne i četiri bronzane. Uz najsjajnije odličje "karioke" su zaradile i milion evra, dok je reprezentaciji Srbije pripalo 500.000.

Za najkorisnijeg igrača (MVP) proglašen je Brazilac Seržo i to je jedina pojedinačna nagrada za ekipu osvajača Svetske lige.

Kapiten selekcije Srbije Nikola Grbić izabran je za najboljeg tehničara, dok je njegov saigrač Ivan Miljković najbolji poenter.

Za najboljeg smečera proglašen je Kubanac Roberlandi Simon, a njegov saigrač Vilfredo Leon za najboljeg servera.

Najbolji libero turnira je iz redova osvajača bronzane medalje reprezentacije Rusije Aleksej Verbov. Rusija je osvojila treće mesto pobedivši Kubu sa 3:0.

Na finalnoj utakmici Svetske lige između Srbije i Brazila u Beogradskoj areni oboren je rekord po broju gledalaca na jednom meču tog takmičenja - 22.680

Pogledajte još