Jeo tri meseca samo u Meku i izgubio 17 kilograma!

Nivo ukupnog holesterola u krvi snizio mu se za jednu trećinu - sa 249 na 170 mg/dl, dok je nivo takozvanog “lošeg holesterola” (LDL) pao sa 173 mg/dl na 113 mg/dl. Zbog svega toga, zdravstveno stanje mu se bitno poboljšalo.

Neobičnoj dijeti podvrgao se da bi pokazao da možemo da jedemo gotovo sve dokle god se pridržavamo ograničenja od 2.000 kalorija dnevno i poštujemo preporuke za unošenje hranljivih materija od vitalnog značaja. Profesor je svojim učenicima zadao zadatak da mu sastave jelovnik, uzimajući u obzir “Mekdonaldsove” informacije o hranljivim sastojcima u njegovim proizvodima koje su našli na internetu.

Tokom tri meseca, Sisna, koji priznaje da ranije nije vežbao niti vodio računa o količini unetih kalorija, pešačio je 45 minuta dnevno, što je svakako doprinelo da ostvari tako dobar rezultat.

Direktor lokalnog restorana kome je ispričao o svom eksperimentu toliko se zainteresovao da sazna rezultat, da mu je ponudio besplatnu ishranu tokom 90 dana.

Sisna bi za doručak obično pojeo dve zemičke sa prženim belancetom, posnom slaninom i “čedar” sirom (Egg White Delight McMuffin), porciju ječmene kaše i čašu mleka sa jedan odsto masti, dok je za doručak jeo salatu.

Ali, nije jeo isključivo “zdravu” brzu hranu. Za večeru je često konzumirao visokokalorične obroke poput “Big meka” ili “Rojala sa sirom”, a neretko bi se počastio impresivnim sladoledom (Ice Cream Sundae).

Suprotno uvreženom mišljenju, ishrana u restoranu brze hrane imala je pozitivan efekat, pa se Sisnino zdravlje posle tri meseca značajno popravilo.

“Svima pričam kako najzad mogu da vidim svoje cipele, i ne samo to, sada mogu i da vežem pertle”, kaže on. “Hteo sam da pokažem da svi imamo izbor”, objašnjava on. “To što se gojimo posledica je našeg vlastitog izbora, a ne ishrane u ‘Mekdonaldsu’.”

Foto: Beta/AP Photo/M. Spencer Green
Izvor: Blic

Pogledajte još