Nestala najpoznatija hrvatska radikalna desničarka

0

Policija traži Kristinu Ćurković, hrvatsku radikalnu desničarsku aktivistkinju, čiji je nestanak prijavila njena sestra pošto se Kristina nije vratila iz Zagreba u Split.

Nestanak je prijavljen u petak a zadnji put su se čule prethodnog dana.

Kristina se u Split vraćala iz Vukovara, a u Zagrebu je, navodno, trebalo da se nađe s prijateljima, međutim, do sastanka nije došlo, objavio je portal Index.hr.

U splitskoj Policijskoj upravi potvrdili su da je nestanak prijavljen i da preduzimaju operativne radnje da bi pronašli Ćurković, poznatu po performansima protiv vlasti.

Ona je zapažena i po skidanju zastavu EU sa splitske Banovine i cepanju zastave i to posle ročišta na Prekršajnom sudu u Splitu.

Ćurković je bila aktivna i tokom poslednjih dogadjanja u Vukovaru, gde je štab za odbranu hrvatskog Vukovara, protivnik ćirilice, vodio akciju skidanja dvojezičnih tabli.

Ona je nedavno policiji prijavila da joj prete na Fejsbuk stranici, “i to na ćirilici”.

Njen advokat Zvonimir Hodak rekao je za portal da policija još nije utvrdila ko je pretio Kristini. On kaže i da je policija locirala signal njenog mobilnog telefona 50-ak kilometara od Zagreba, kod Dugog Sela.

U potragu za Kristinom uključili su se i hrvatski branitelji, čiji portal prenosi poziv za potragu štaba za odbranu hrvatskog Vukovara.

Izvor: index.hr/ foto: Facebook

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.