Devet stvari koje naučite tek kada napunite 40

Tačno znate šta volite, a šta ne
U ranijim godinama ste probali jogu, avokado, cigarete, razne boje kose. Učili ste jezike, kuvali zdravu hranu, ali na neke stvari vas više niko ne može nagovoriti. Znate šta volite, šta ne volite. Ne pretvarate se da ste nešto što niste i ne stidite se da to i kažete. Ne idete na druženja jer smatrate da bi to trebalo da uradite iz pristojnosti.

Svi "ludi" prijatelji su nestali
Osvrnite se malo oko sebe. Sećate se šarmantnog tipa iz srednje koji je eksperimentisao s drogom, drugarice koja je svaki put na večeru zaboravila novčanik. Niste se čuli s njima godinama. Sećate se prijatelja s faksa kome je sve išlo na živce i bio je užasno negativan. Sad vam je samo jedan od prijatelja s Fejsbuka i to je OK. Takmičari, mrgudi, zlonamernici, ljubomorni. Svi su nestali. U četrdesetima ste se okružili pozitivnim ljudima koji vas ne iscrpljuju i koji na vas i vi na njih delujete pozitivno i kreativno.

Sve one glasine o seksu su istinite
Pod zabavom mislimo na to da je dobro što nekima niste zapamtili imena, i da vam je žao što nekima niste. Sada poznajete svoje telo i nikom ne morate da se dakazujete, pravdate. Imate pravo na svoje želje, žudnje i ne stidite ih se. Seks je sjajan kada nije opterećen. I sada to znate.

Uvek ste u pravu
Barem onda kada su vaša osećanja u pitanju. Nemojte da sumnjate u sebe. Izazov je da odlučite kako ćete se nositi sa svojim osećanjima i šta ćete uraditi. I sada to mnogo bolje rešavate nego ranijih godina.

Jedina stvar koja vam treba za dosadno formalno druženje nije apaurin
Ovo pravilo važi za singl dame. Ako idete na neku zabavu, sastanak, uzećete visoke štikle, karmin i, naravno, sa sobom ćete povesti dečka, prijatelja, rođaka, prijateljicu. Bilo koga. Pravila prijateljstva i čuvanja leđa vrede i kada ste odrasli.

Savet koji niste tražili i koji vam ide na živce nije vredan nervnog sloma
Porodica je neizbežna. Ne možete da je zamenite ni izbegnete. Ne možete ni da je promenite, ali možete da promenite svoj stav prema njoj. Znate onog pametnog člana porodice koji tačno zna što ste loše uradili u životu ili sestru koja misli da nije trebalo da odustanete od studiranja prava. Ne nervirate se više. Neke bitke jednostavno ne treba voditi. Znate kako da se okrenete u tišini uzdignute glave i da odete čak i ako idete samo po čašu crnog vina.

Napuniti četrdesetu je olakšanje
Ako ste mislili da je zastrašujuće navršiti četrdesetu, nije uopšte. To je idealno vreme da se osvrnete na ono što ste postigli, poslovno i privatno. Shvatili ste da od votke-tonike postajete malo naporni i zli, a da vas popodnevni san čini ljupkim i umilnim. Još uvek ste mladi, zdravi i fit. Um vam je britak i život je pred vama.

Prihvatili ste da ćemo svi jednog dana umreti
Znali ste to sve vreme ali nekako vam to napokon "sedne", kad napunite 40. Niko ne želi da razmišlja o smrti ali to saznanje vas tera da živite život kako želite i navodi vas da se suočite sa svim problemima.

Čekanje u redu je bezveze
Dugačak red za neki fast food je bezveze. Zovneš prijatelje u kuću. Tu nema reda nema čekanja. Skuvate čaj, kucnete se časom vina, uživate, čavrljate i družite se.

Izvor: Tportal
Foto: Morguefile

Pogledajte još