Tinejdžerka abortirala u osmoj nedelji, a i dalje trudna

Trenutno je u petom mesecu trudnoće i raduje se rođenju svoje druge ćerke. Otišla je na medicinski abortus u osmoj nedelji trudnoće, jer je mislila da je previše rano da ona i njen partner Entoni Hant dobiju drugo dete, jer je njihova prva ćerka, Lejsi, stara tek devet meseci. Abortus se sastojao od određene doze lekova koju je ona popila, ali nije znala da procedura nije uspela, što se veoma retko dešava.

Kada se jutarnja mučnina nastavila i kada je osetila pokrete u stomaku, uradila je kućni test za trudnoću i ispostavilo se da je pozitivan. Ali test koji je uradila kod doktora bio je negativan, pa joj je rečeno da su njeni simptomi samo neželjeni efekti abortusa.

Simptomi su se nastavili i test kod doktora pokazao je posle nekog vremena da je trudna. Rečeno joj je da je najverovatnije zatrudnela nakon abortusa, ali dalje testiranje je pokazalo da je njena nerođena ćerka preživela abortus.

"Mislili smo da je sve gotovo. Bila sam tužna zbog abortusa i taman sam uspela da se sastavim. Entoni i ja smo znali da smo doneli ispravnu odluku jer smo imali problema i mislili smo da nije u redu da beba ispašta. Nikad nisam bila za abortus, ali sam patila od postporođajne depresije. Lesi je imala samo četiri meseca u to vreme, pa sam tada morala da uradim ono što sam smatrala da je najbolje. Ali to nikako nije bila laka odluka i odmah sam zažalila zbog nje", ispričala je Šenon.

Procedura kojoj je Šenon bila podvrgnuta ne uspe samo u jednom od 30 slučajeva. Još uvek ima vremena da abortira hirurškim putem, ali je odlučila da to ipak ne uradi.

"Ona je očigledno borac i ne želimo da joj naškodimo. Kada sam išla na abortus, nisam se osećala kao danas – videla sam je i čula otkucaje njenog srca", rekla je Šenon.

Na poslednjem pregledu, koji je obavila ove nedelje, nije bilo nikakvih nepravilnosti. Babice istražuju šta je moglo da se desi.

"U samo nekoliko slučajeva pilule za abortus omanu. Malo je ovakvih slučajeva, ali to situaciju ne olakšava", rekao je zastupnik bolnice u koju Šenon ide na kontrole.

Izvor: Kurir
Foto: Morguefile

Pogledajte još